2024. május 2. - Zsigmond

Életfogytiglan a sztár gyilkosainak

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a Dél-Afrikai Köztársaságban azt a három férfit, aki 2007-ben egy rablás során megölte Lucky Dube világhírű reggaezenészt - adta hírül a SAPA hírügynökség.
2009. április 2. csütörtök 15:45 - HírExtra
Az elkövetők, Sifiso Mhlanga, Julius Gxowa és Mbuti Mabe ezen kívül magáért a rablásért is fejenként 15 év letöltendő börtönbüntetést kapott. 2007-ben a zenész autóját akarták elrabolni, eközben dördült el a halálos lövés.

Lucky Duke hazájában és nemzetközi szinten is több mint húsz díjat kapott, és több mint 20 lemezt adott ki. Első, Rastas Never Die (A raszták sosem halnak meg) című 1984-es albumát a dél-afrikai fajüldöző rezsim betiltotta.

Dube, aki soha nem ivott, nem dohányzott és nem füvezett, sokat foglalkozott társadalmi kérdésekkel, a szegénységgel, a faji megkülönböztetéssel. Olyan sztárokkal is fellépett egy színpadon, mint Sinead O'Connor, Peter Gabriel és Sting.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását