2024. április 27. - Zita

Gyerekbűnözőket fogtak el a buszon

Gyermekkorú betörőket fogtak el az egyik távolsági autóbuszjáraton Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a fiatalok a náluk lévő tárgyakat egy bolt, egy templom és egy magánház kifosztásakor tulajdonították el.
2009. március 30. hétfő 13:44 - HírExtra
A rendőröket hajnalban a Nyírszőlős felől Nyíregyházára közlekedő autóbusz vezetője értesítette telefonon, mert azt feltételezte, hogy egyik utasa a gyermekvédelmi intézetből szökött meg - mondta Fülöp Gergely.

A százados tájékoztatása szerint a 16 éves lányról valóban kiderült, hogy engedély nélkül távozott a gyermekotthonból, ahová előző nap vitték vissza korábbi szökése után.

A buszon a rendőrök a szökött lánytól távolabb ülő három gyerekre is felfigyeltek, akik gyanús csomagokkal utaztak. A 12 és a 13 éves fiú, valamint a 17 éves lány nem tudott hitelt érdemlő magyarázattal szolgálni a náluk lévő barkácsgépek és élelmiszerek eredetéről, ezért előállították őket.

A kapitányságon kiderült, hogy a három fiatal betört egy vegyesboltba, majd egy templomba, végül egy magánportán egy melléképületbe és az udvaron álló autóba.

A fiúk neve számos, vagyon elleni bűncselekménnyel, például autólopással kapcsolatban is felmerült korábban, míg a lányt eltűntként körözték, mert ő is intézetből szökött meg - tette hozzá a szóvivő.

A rendőrség az ügyben felvette a kapcsolatot a gyámügyi szervekkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását