2024. május 5. - Györgyi

Folynak a kihallgatások a Balla-gyilkossági ügyben

A Balla Irmától telekhányadot vásárolt házaspár, illetve az ott házat építő munkások tanúmeghallgatásával folytatódott hétfőn a Balla-gyilkosság tárgyalása a Hajdú-Bihar megyei Bíróságon, Nagy Antal büntetőtanácsa előtt.
2009. március 30. hétfő 17:08 - HírExtra
Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt brutális körülmények között, lakásában gyilkolták meg 2007 húsvétján. Holttestét fia találta meg, ő értesítette a rendőrséget. Egy évvel később a rendőrség a fiút, S. Sándort gyanúsította meg a gyilkosság elkövetésével.

A büntetőeljárás hetedik tárgyalási napján a Balla Irmától telekhányadot vásárolt házaspár elmondta, hogy az adás-vétel során semmiféle indulatot, nézeteltérést nem tapasztaltak a Balla családban. (Ez azért lehet fontos, mert a nyomozás során felvetődött, hogy a telekhányadért kapott pénz is motiválhatta a bűncselekményt).

Az egyik tanú elmondta: azon a pénteki napon, amikor a késő esti órákban Balla Irmát meggyilkolták, délután fél hatkor járt a helyszínen meglocsolni a Balláéktól megvásárolt telekhányadon épülő ház betonalapját. Ekkor látta, hogy a vádlott, S. Sándor a konyhában tartózkodik.

Másnap, szombat délelőtt ismét locsolni ment, akkor beszélni akart Balla Irmával, de a kopogtatására senki nem nyitott ajtót. Arra gondolt, hogy húsvét lévén elutazhattak a háziak. Az udvarról egyébként hallotta, hogy a házban többször megszólal a vezetékes telefon, amit senki nem vett fel.

A bíróság tanúként hallgatta meg az építkezésen dolgozó munkásokat is, ők érdemi információt nem tudtak adni a bűncselekménnyel kapcsolatban.
A Balla Irma-gyilkosság tárgyalása szerdán folytatódik a Hajdú-Bihar megyei Bíróságon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását