2024. március 29. - Auguszta

Adakozásra kérik a hívőket

Vasárnap adakoznak a magyarországi katolikus hívek a nehéz helyzetben lévő szentföldi keresztények javára; a Szentszék kérésére nagyböjt időszakában világszerte gyűjtést tartanak - közölte az MTI-vel a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkárság
2009. március 28. szombat 09:21 - HírExtra
Adataik szerint a tavalyi hasonló gyűjtés eredménye 47,5 millió forint volt, két és fél millió forinttal több, mint egy évvel korábban. Az egész világról befolyó összegből 2008-ban plébániákat, családokat, iskolákat, egyetemeket és más kulturális intézményeket, valamint művészeti projekteket támogatott a katolikus egyház a különböző szentföldi városokban.

Közleményükben leírták, hogy a Szentszék nevében a hagyomány szerint a Keleti Egyházak Kongregációja levelet írt a világ püspökeinek, melyben a Szentföldön élő keresztények támogatására buzdít: "A földet, amely a kereszténység bölcsője volt, az a veszély fenyegeti, hogy keresztények nélkül marad" - fogalmaz Leonardo Sandri bíboros, a kongregáció prefektusa, aki aggodalmát fejezte ki a Gázai övezetben kiújult erőszak miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását