2024. május 3. - Tímea, Irma

Obama modern, interneten válaszolt a kérdésekre

Barack Obama elnök megint újított az amerikaiakkal való kapcsolatteremtésben: csütörtökön internetes "lakossági fórumot" tartott, amelyen a világhálón beérkezett kérdésekre válaszolt.
2009. március 26. csütörtök 23:00 - HírExtra
Obama már a tavalyi választási kampányban is nagy mértékben támaszkodott az internetre, sok üzenetét ott fogalmazta meg, és az adományok jelentős hányada onnan érkezett. Elnökként hétvégi beszédeit a világhálón is elhelyezik. Múlt héten újabb műfajjal feszegette az amerikai elnökök kommunikációjának kereteit: részt vett Jay Leno könnyed késő esti hollywoodi showműsorában.

Az internetes lakossági fórumra 93 ezer ember nyújtott be előzetesen mintegy 104 ezer kérdést, amelyekről 3,6 millióan szavaztak. Obama a legnépszerűbb, vagyis legtöbb voksot kapott kérdésekre válaszolt.

A legtöbben gazdasági témájú problémákat vetettek fel. Obama, - aki a Fehér Házba meghívott 100 átlag amerikai kérdéseire is felelt - védte gigantikus méretű, 3,6 billió dolláros költségvetési tervezetét. Elutasítva azokat a republikánus bírálatokat, hogy kormánya túl nagy költekezést, túl sok adóztatást tervez, és tarthatatlan adósságba verné az országot, kifejtette: az oktatási, egészségügyi és energiaipari beruházások alapozhatják meg a jövőbeni tartós növekedést.

Obama egyebek mellett arra a kérdésre is válaszolt, hogy nem akarná-e legalizálni a marihuánát, amelynek kereskedelmét az állam ellenőrizhetné, megadóztathatná, és az eredménytelen pénzrabló kábítószer-ellenes háború helyett egy pénzteremtő, munkahelyteremtő programot lehetne alkotni. Obama leszögezte: "nem hiszem, hogy ez jó stratégia a gazdaság erősítésére".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását