2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Alulértékelt a forint?

Bajnai Gordon szerint sok befektető szerint alulértékelt a forint. A magyar nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter azonban arra nem tért ki egy londoni sajtóértekezleten, hogy szerinte mi lenne a megfelelő árfolyam.
2009. március 25. szerda 20:20 - HírExtra
A miniszter azt mondta, hogy a gyengülő forint növeli a magyar export hatékonyságát, ugyanakkor gondokat is okoz. Számos magyarországi hitel esetében a külföldi deviza dominál - jegyezte meg a Dow Jones. Ahelyett, hogy aggódunk az árfolyamszint kapcsán "Magyarországnak inkább olyan gazdaságpolitikát kell felmutatnia, amely visszaállítja a befektetői bizalmat azzal kapcsolatban, hogy az ország képes a gazdaságnövekedésre" - mondta a miniszter.

Bajnai Gordon rámutatott arra, hogy szükség lehet a magyar GDP alakulással kapcsolatos kormányzati előrejelzés visszafogására, amennyiben a fő európai exportpartnerek gazdasága a vártnál jobban gyengül. "Abban az esetben, ha Németország, Olaszország, Franciaország és Ausztria gazdasága a becsültnél nagyobb mértékben hanyatlik, szükség van a magyar GDP alakulásának a felülvizsgálatára" - mondta a miniszter.

Magyar illetékesek korábban azt közölték, hogy nem látják okát felülvizsgálni az idei évre vonatkozó 3-3,5 százalékos gazdasági gyengüléssel kapcsolatos előrejelzést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását