2024. május 19. - Ivó, Milán

Előrehozott választás: kizárva

Az éleződő koalíciós viták ellenére kizárta az előre hozott választások lehetőségét a német kancellár.
2009. március 23. hétfő 10:42 - HírExtra
"Az emberek ezt várják tőlünk" - fogalmazott a kancellár, a leghatározottabban elutasítva az esetleges előre hozott választásokat. Óvott a hamis ígéretektől, s a jelenlegi rendkívül nehéz helyzetben a legfontosabbnak az emberek bizalmának megőrzését nevezte.

"A koalíciós pártoknak azt kell tenniük, ami az emberek számára fontos" - jelentette ki, a partner szociáldemokratákat és a keresztényszociálisokat egyaránt együttműködésre szólítva fel.

Németországban szeptember végén tartják a parlamenti választásokat. Az elmúlt hetekben rendkívül élessé vált koalíciós viták miatt azonban mindenekelőtt az ellenzéki szabaddemokraták előre hozott szavazást követeltek, ugyanakkor a kisebbik konzervatív párt, a CSU is közvetve a szociáldemokratákkal való koalíció felmondásával fenyegetett.

A kancellár visszautasította a saját pártja, a kereszténydemokrata CDU és a kisebbik uniós párt, a CSU részéről elhangzott, elsősorban vezetési stílusát ért és határozottabb konzervatív arculatot követelő bírálatokat is. "A végeredmény számít" - fogalmazott Merkel, hangoztatva, hogy a párt valamennyi szárnyának elnöke, beleértve a liberális, a konzervatív és a keresztényszociális szárnyat is. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy a CDU és a CSU csakis együtt lehet erős.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását