2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Az SZDSZ javaslata az új kormányra

Válságkezelő kormány létrehozását javasolja az SZDSZ megyei elnökeinek fóruma az ország válságos helyzetének mielőbbi megoldása érdekében - olvasható a párt megyei elnökeinek állásfoglalásában, melyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2009. március 22. vasárnap 15:46 - HírExtra
"Az SZDSZ kezdje meg a tárgyalásokat a parlamenti pártokkal egy olyan kormányfő megválasztása és kormányprogram megvalósítása érdekében, aki és amely lehetővé teszi a gazdasági-társadalmi, és bizalmi válság kezelését.

Ebben a szakértői kormányban a jelenlegi gazdasági és társadalmi válságot kezelni nem tudó kormány meghatározó tagjai már ne kapjanak szerepet" - írták a szabad demokraták vasárnap, Baranyában tanácskozott középvezetői.

Hozzátették: amennyiben a szakértői, válságkezelő kormányt vezető új, közbizalmat élvező miniszterelnökben, a kormány tagjaiban, és a tartalmi kérdésekben sikerül megállapodni, az SZDSZ parlamenti képviselői vegyenek részt az új kormánytöbbség biztosításában. Ha erre az elkövetkező két hétben nem kerül sor, az SZDSZ ne rettenjen meg az előre hozott választások támogatásától.

Az állásfoglalás szövege szerint a tárgyalási folyamatnak, a válság kezelésére alkalmas program alakításának a vidéki SZDSZ-tagság is érdemi résztvevője kíván lenni, ezért a megyei elnökök fóruma folyamatos, érdemi egyeztetést tart szükségesnek a döntések megszületése előtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását