2024. május 5. - Györgyi

Miért hazudnak a férfiak? És a nők?

Műveltnek, gazdagnak és szexbajnoknak próbálják beállítani magukat a férfiak, míg a nők inkább a családjukat illetően szépítenek.
2009. március 20. péntek 20:06 - Hírextra
Egyesek Formula–1-es pilótákat megszégyenítő vezetési stílusukkal, illetve luxuskocsival és gazdagságot sugalló háttérrel villognak a randikon, mások pornósztárokat megszégyenítő szexakrobatának kiáltják ki magukat, vagy kvízkirálynak hazudják magukat. Az egyik bulvárlapnak több ismert sztár is nyilatkozott e témában.

Szlobodnyik Csaba szakpszichológus szerint veszélyes játszma ez: nem csak a másikat, önmagunkat is becsapjuk a túlzásokkal.

– Természetes, hogy a lehető legjobb oldalát mutatja az ember, de érdemes a realitás talaján maradni. Aki azt érzékelteti, hogy sok pénze van, kiemelkedően művelt és irigylésre méltó az ágyban, könnyen vonzóvá teheti magát, de akkor nem belé, hanem a róla kialakított képbe lesz szerelmes a partner. Az álomképnek aztán nehéz megfelelni, és amikor kiderül a valóság, az ébredés mindkét fél számára keserű.

– Engem a szuperjárgány slusszkulcsát pörgető férfiaktól kiráz a hideg – állítja Szorcsik Viki, aki inkább a pasas cipőjét, óráját és körmét nézi meg, viselkedését és fogalmazási készségét figyeli.

– Emellett női megérzéseimre hallgatok, ennek sokszor vettem már hasznát – teszi hozzá. S hogy ő szokott-e lódítani magáról?

– Mivel tudom magamról, hogy nem vagyok egyszerű eset, soha nem bonyolítom még jobban a helyzetet – vallja a Jóban Rosszban sorozat sztárja. Pély Barna a United együttesben játszott nagydumás csajozót, aki Hófehér Jaguárról tódítva veszi le a lányt a lábáról:

– Fiatal koromban magam is éltem a túlzás eszközeivel – somolyog. – Rövid távon működik is a dolog, de tartós kapcsolat nem épülhet valótlanságokra. Ha nem is jobb autót füllentett, de annak idején vezetési tudásával túlzott Kiss László: – Friss jogsival szerettem volna hazavinni egy lányt. Azt hazudtam, hogy sofőrként egész Európát bejártam. A harmadik lefulladásnál lelepleződtem – emlékszik László, akit egy másik alkalommal viszont a nő csapott be.

– Jobb családi háttérrel vezetett meg, mint amilyen valójában volt neki. A születésnapján akartam meglepni, így becsöngettem abba a házba, ahová hetekig kísértem. Egy középkorú hölgy nyitott ajtót, s amikor a lánya felől érdeklődtem, közölte, hogy neki olyan nincs... Kiderült, hogy nem is ott lakott. Autós kalandja Hoffman Alexandrának is akadt: – Keménykedett a fiú, hogy milyen profin vezet, pedig nem volt ügyes, inkább csak vakmerő. Majdnem baleset lett a sétakocsikázás vége – emlékszik a lány, aki egy másik fiúnak a korát illetően túlzott:

– Tizenöt voltam, de tizenhétnek mondtam magam. A párom megbocsájtotta a csúsztatást, amit az is bizonyít, hogy öt éve együtt vagyunk.
Forrás: HírExtra/Bors
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását