2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kokain a banánban

Negyvenkét részes étkészletnek álcázott kokainszállítmányt fogtak Barcelonában pénteken, Bajorországban pedig több mint 28 kilogramm kokain került elő banános ládákból.
2009. március 20. péntek 17:42 - HírExtra
A kokainból formázott tányérokból, csészékből és tálakból álló bő húsz kilogrammos csomagot Venezuelából postázták a katalán fővárosba egy 35 éves férfinak. Kézbesítéskor tartóztatták le, a kábítószert pedig lefoglalták. A nyomozók szerint a címzettnek csupán annyi lett volna a dolga, hogy átvegye a légipostával érkező csomagot, majd átadja a venezuelai banda egy másik tagjának, a "vegyésznek", aki fogyasztásra alkalmassá teszi az étkészletté préselt kokaint.

Latin-amerikai kábítószercsempészek nem most először próbálkoztak különleges módszerekkel Barcelonában; néhány hete a repülőtéren egy törött sípcsontú chilei férfiről kiderült, hogy az öt kilogramm tömegű gipsz a lábán valójában kokain, egy ecuadori nő pedig másfél kilogrammnyi, ablakmosó szerként feltüntetett folyékony kokainnal a csomagjában próbált átjutni a reptéri ellenőrzésen.

Jó ezer kilométerrel odébb, egy bajorországi közértben ugyancsak pénteken több mint 28 kilogramm kokain került elő banános ládákból. A kis sárga csomagokba porciózott kábítószert egy több raklapnyi kolumbiai banánból álló szállítmányban rejtették el a csempészek szabályos banánosládákban. A banánszállítmányt a belgiumi Antwerpen kikötőjében léptették be Európába, és onnan bajorországi élelmiszerüzletekbe szállították - valószínűleg véletlenül - az 1,4 millió eurót (420 millió forint) érő kokainnal együtt. A kábítószerre egy bolti eladó bukkant rá egy kisvárosban, Illertissenben és azonnal hívta a rendőrséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását