2024. május 9. - Gergely

A fúrópajzs leállítása miatt üljön össze a bizottság

A fúrópajzs leállítása miatt mielőbb összehívná a 4-es metró építését felügyelő testületet a főváros szakbizottságának fideszes elnöke. Ughy Attila hétfőn levélben fordult a területet felügyelő Hagyó Miklós főpolgármester-helyetteshez, megkeresését az MTI
2008. augusztus 18. hétfő 15:38 - Hírextra
A DBR Metró Projekt Felügyelő Bizottsága tagjaként Ughy Attila már korábban is nehezményezte, hogy "kirívóan hosszú időn keresztül" nem tartották szükségesnek a testület összehívását - olvasható a levélben.

A felügyelő bizottság ellenzéki tagja, aki egyben a főváros városfejlesztési bizottságának is az elnöke, úgy látja: a fúrópajzs leállításával olyan helyzet állt elő, ami megköveteli, hogy "halasztást nem tűrve" összehívják a testület tagjait.

Az MTI megkeresésére Hagyó Miklós sajtótitkárságán azt közölték, hogy a főpolgármester-helyettes augusztus 25-éig szabadságát tölti; várhatóan ezt követően válaszol a városfejlesztési bizottság elnökének levelére.

A múlt héten az Index.hu számolt be arról, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság felfüggesztette a 4-es metró alagútjának építését a Szent Gellért térnél, így a fúrópajzsok két hónapra leállnak. A Fővám térnél újabb 2-4 hónapra meg kell majd állnia a fúrópajzsoknak az állomás építésének csúszása miatt.

Klados Gusztáv, a DBR Metró Projektigazgatóság operatív projektmenedzsere akkor azt közölte az MTI-vel, hogy azért kellett leállítani a munkálatokat, mert egy átkötő alagútra nem kért engedélyt a kivitelező; a Bamco konzorcium ugyanis nem gondolta, hogy az szükséges.
A projektigazgatóság szerint ugyanakkor nem került veszélybe a 4-es metró 2011-es átadása, mert több munkafázis előrehozható.

A 4-es metró építtetője, a beruházó a BKV Zrt. A beruházást a BKV-n belül alakított önálló DBR Metró Projektigazgatóság bonyolítja. A metró alagútjának az építője, a kivitelező, a francia vezetésű Bamco konzorcium, az állomásokat pedig külön erre a célra szerződött cégek vagy konzorciumok építik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását