2024. május 20. - Bernát, Felícia

Akik a nyomorodon híznak: a brutális és perverz uzsorás

A 39 éves Paul Nicholson fizetésképtelen kliensét megerőszakolta, egy másik lánnyal pedig prostitúcióval akarta törlesztetni a kintlévőségeit.
2009. március 20. péntek 15:59 - Biga
Nicholson olyan megszorult ügyfelekre vadászott, akik sehol máshonnan nem tudtak volna pénzhez jutni, vagyonilag teljesen kiszolgáltatottak voltak és ezért az uzsorakamatos kölcsönök felvételétől sem riadtak vissza. A kétségbeesettségből Nicholson egész kis királyságot épített fel: a pribékek főkapitánya a saját barátnője volt, aki Falcon Securities néven futtatta közös behajtó cégüket.

A 38 éves Tracey Rogers-t szintén vád alá helyezték zsarolásért, törvénytelen tulajdon beszerzésért és működési engedély nélküli üzemelésért. Amikor a rendőrség a párocska Cheshire-i kúriájában tartott házkutatást, a fényűzés és a pompa olyan tárgyaira bukkantak, mint luxusautók, versenylovak, méregdrága ruhák, pazar ékszerek, valamint 26 ezer fontnyi készpénz.

Paul Nicholson éves bevétele 800 ezer font (260 millió forint) körül mozgott. Egyik áldozata, egy ’Karen’ nevű lány 500 fontot kölcsönzött tőle, amikor élettársa az utcára dobta és sürgősen hajlékra volt szüksége. Amikor első ízben halasztotta el a részletek visszafizetését, borzalmasan megfenyegették nem csak őt, de a családját is: „Azt mondta, tudja hol laknak a szüleim és a 83 éves nagymamám”- nyilatkozta Karen a Sky NEWS-nak.

„Azt is tudta, hova járnak iskolába a gyerekeim és én őszintén féltem attól, hogy nem csak fenyegetőzik, tényleg képes velük valami borzalmasat csinálni. Egy nap megkötözve az autójába tessékelt és egy bankautomatához vitt, ahol azt mondta, hogy vegyem le az összes pénzt a kisfiam bankszámlájáról. Aztán arra próbált kényszeríteni, hogy álljak prostituáltnak és úgy törlesszem az adóságaimat” – mondta Karen.

Nicholson az évek során, egy csaknem 800 családot körülölelő ügyfélbázist épített ki. Mint sokan mások, Karennek is új hitelhez kellett folyamodnia az uzsorásnál, hogy az előző részleteit törleszteni tudja. A lány három év alatt 6 ezer fontot törlesztett, és amikor a rendőrség letartóztatta a Cheshire-i ördögöt, Nicholson még mindig azzal vádolta Karent, hogy további 13 ezerrel tartozik.
Forrás: HírExtra / Sky NEWS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását