2024. április 19. - Emma

Visszavontak egy festményt

Kétségek merültek fel a Gianni Versace divattervező hagyatékához tartozó egyik festmény tulajdonlása körül, ezért a Sotheby's aukciós ház visszavonta a képet szerdai árveréséről.
2009. március 18. szerda 20:17 - HírExtra
Johann Joseph Zoffany (1733-1840) német festő George Maule őrnagy arcképe című festménye lett volna az aukció egyik fénypontja, a várakozások szerint eladási ára meghaladhatta volna a 40-60 ezer fontot (12,8-19 millió Ft) is.
A kép egyike annak a négynek, amelyeket a festő 1783-ban rövid madrászi (ma Csennaj) tartózkodása alatt készített.

A képen látható őrnagy egyik egyenesági leszármazottja egy brit esti lapban közölt reprodukción ismerte fel a festményt. Kapcsolatba lépett a lopott műkincseket nyilvántartó Art Loss Registerrel, és küldött egy fényképet is, amelyen a festmény - még eltűnése előtt - ott függ házuk kandallópárkánya fölött.

"Az Art Loss Register részt vesz a kép származásának kiderítésében, hogy a festmény jogos tulajdonosához kerülhessen" - jelent meg a a Sotheby's aukciós ház közleményében.
Ezzel Versace képviselői is egyetértenek. A kép legalább tizenöt éven át a divattervező tulajdonában volt, aki jóhiszeműen jutott hozzá.

A Versace hagyatékból szerdán árverésre kerülő tárgyak - szobrok, képek, bútorok és szőnyegek - a divattervező Comói tónál lévő villájához tartoztak, és az aukciós ház úgy számítja, a tárgyak eladási ára elérheti a 2,8-4,2 millió fontot (900 millió-1,35 milliárd).

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását