2024. április 19. - Emma

Vádat emeltek a "visszaélő" tűzszerésszel

Vádat emelt szerdán a Budapesti Katonai Ügyészség az ellen a tűzszerész százados ellen, aki tavaly ősszel robbanószerkezetet helyezett el Újpesten, a Nádor utca 1. szám alatt.
2009. március 18. szerda 12:05 - HírExtra
"A vádirat szerint a tűzszerész százados egyéb bűncselekmények mellett két alkalommal 2008. őszén, az alakulatától jogellenesen megszerzett eszközök felhasználásával, házilag készített robbanószerkezetet helyezett el" Újpesten, a Nádor utcában - írta a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője.

A százados ellen robbanóanyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat - olvasható Ács Tibor közleményében, amely szerint a vádlott előzetes letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást.

A Honvédelmi Minisztérium még novemberben azt közölte: azonnali hatállyal leszerelték és elbocsátották a honvédség állományából a hivatásos tűzszerész katonát.

A tűzszerész lebukásáról először a Népszabadság számolt be még tavaly novemberben. A lap szerint a százados tettét nem politikai okok motiválták, hanem azt akarta bizonyítani, hogy "mekkora kupleráj van az alakulatánál", s azért tette az MSZP irodája elé a bombát, mert azt gondolta, így tud a legnagyobb feltűnést kelteni.

Bocskai István, a honvédelmi tárca szóvivője akkor az MTI-nek elmondta, hogy a százados pontosan azon bukott le, hogy rendszeres ellenőrzések vannak az alakulatnál.
A csőbombát egy járókelő vette észre november 6-án reggel. A IV. kerületi Nádor utca 1. szám alatti iroda munkatársai értesítették a rendőrséget, illetve a tűzszerészeket. A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának munkatársai a szerkezetet a helyszínen hatástalanították. Az iroda ellen október 19-én is volt egy támadás - akkor az iroda udvarára egy kibiztosított, éles gránátot dobtak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását