2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A tervezőre emlékeznek az ötvenéves évfordulón

Tervezőjére, Frank Lloyd Wright építészre emlékezik fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából a New York-i Guggenheim Múzeum, amely Wright több mint 200 munkáját mutatja be az ötödik sugárúton álló híres épületben.
2009. március 17. kedd 11:15 - HírExtra
A május 15. és augusztus 23. között megtekinthető kiállításon az 1867-től 1959-ig élt világhírű amerikai építész több mint kétszáz, köztük még soha nem látott rajzait mutatják be.
A XX. századi amerikai építészet kiemelkedő alakjának számító Wright 64 építészeti terve is megtekinthető lesz, beleértve kormányzati, egyházi épületek, valamint a kultúrának szentelt terek terveit is.

"A tárlat bemutatja Wright térről alkotott úttörő elképzeléseit, és felfedi az építészet jelentőségét a kortárs modern tervezésben" - áll a New York-i intézmény sajtóközleményében.

Az építész leghíresebb munkájának számító spirálalakú Guggenheim Múzeum néhány hónappal Wright 1959-ben bekövetkezett halála után készült el. Már megnyitása pillanatában egyszerre lett imádat és bírálat tárgya.

Phil Alsopp, a Frank Lloyd alapítvány elnöke szerint a kiállítás több puszta visszatekintésnél Wright munkásságára, bemutatja látásmódjának változatosságát és módszereinek alakulását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását