2024. május 14. - Bonifác

Furcsaságok a tragédia körül

Egyre több a kérdőjel az elmúlt heti, összesen 16 halálos áldozatot követelő winnendeni katasztrófa után.
2009. március 15. vasárnap 13:12 - HírExtra
A baden-württembergi hatóságok előbb azt az általuk korábban bejelentett, állítólagos nyomozati eredményt voltak kénytelenek cáfolni, hogy a merénylő, a brutális vérfürdő után önmagával is végző 17 éves Tim Kretschmer előre jelezte volna tette elkövetésének szándékát az interneten. A rendőrség ugyanis később kiderítette, hogy mégsem eredeti, hanem meghamisított internetes üzenetről van szó.

Vasárnapra pedig az a másik fő "bizonyíték" vált kérdésessé, hogy a tettes korábban állítólag pszichiátriai kezelés alatt állt. A rendőrség korábban azt állította: Tim Kretschmert 2008-ban depresszió miatt a helyi pszichiátriai intézetben több alkalommal is kezelték, sőt a kezelésnek folytatódnia kellett volna, de a 17 éves fiatal nem jelent meg.

A hét végén viszont a merénylő szülei nyilatkozatban cáfolták ezt, azt állítva, hogy fiuk soha nem szenvedett depresszióban, s egyetlen alkalommal sem kapott ilyen jellegű kezelést.

Mindenesetre a nyomozás ezekben a kérdésekben is folyik, mint ahogy más területeken is, s a hatóságok elsősorban a merénylet elkövetésének indítékaira igyekeznek választ találni.

Ezzel párhuzamosan egyre erősebbek a viták arra vonatkozóan, hogy a jövőben miként lehetne megelőzni, illetve megakadályozni a hasonló ámokfutó merényleteket, amelyekből Németországban az elmúlt években több is volt.

Elkezdődött egy sajátos "értékvita": kormányzó Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) több magas rangú politikusa vasárnap felvetette, hogy az iskolai és az otthoni nevelésben egyaránt nagyobb súlyt kellene helyezni olyan alapvető értékekre, mint a fegyelem, a szorgalom, az udvariasság és a tolerancia.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását