2024. április 20. - Tivadar

Ihatsz amennyit akarsz, az sem véd meg a mellráktól

Sem a fehér-, sem a vörös bor fogyasztása nem nyújt védelmet a nők számára a mellrák ellen, derült ki egy új tanulmányból. Ráadásul úgy tűnik, mindkettőnek negatív hatása van.
2009. március 14. szombat 23:00 - HírExtra
Polly Newcomb a tanulmány vezető szerzője elmondta, hogy eredményeik alapján a vörösbor nem csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát, annak ellenére, hogy korábbi tanulmányok a vörösbor szív-védő hatásait írták le.

„Nem találtunk különbséget a fehér- vagy vörösbor fogyasztása és az emlőrák kockázata közt. Jótékony hatásokat sem figyelhettünk meg.” – mondta Newcomb. Valójában, azon nőknek, akik tizennégy vagy több pohár alkoholt isznak hetente, 24%-kal nagyobb az esélye emlőrákra, mint az absztinenseknek, mondták a kutatók.

„Amennyiben egy nő iszik, úgy azt mérsékelten kell tegye– egy pohárnál semmiképp sem többet naponta. És ha úgy dönt vörösbort fog inni, az azért legyen, mert szereti az ízét nem pedig mivel csökkenti a mellrák kockázatát.” – mondta Newcomb.

Az eredmények 6327 emlőrákos és 7558 egészséges nővel készült, alkoholfogyasztási szokásaikat firtató interjú alapján készült.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását