2024. május 17. - Paszkál

Minimális módosítás a költségvetésben

A Fővárosi Önkormányzat benyújtott, 531 milliárd forint főösszegű költségvetését annak egy százalékánál kisebb mértékben érintő közös módosító javaslatot terjeszt a Fővárosi Közgyűlés elé az MSZP és az SZDSZ - közölte a két frakcióvezető az MTI-vel a pént
2009. március 13. péntek 11:44 - HírExtra
John Emese, az SZDSZ és Steiner Pál, az MSZP frakcióvezetője elmondta, hogy megegyezésre jutottak a költségvetés főirányaiban, főösszegében, s már csak egy technikai egyeztetést folytatnak a költségvetést tárgyaló hétfői közgyűlés előtt. Az általuk technikainak említett közös módosításról sem a frakcióvezetők, sem a koalíciós egyeztetés többi résztvevője nem kívánt nyilatkozni. Hasonlóképpen arról sem, hogy a főpolgármester szobájában lezajlott egyórás politikai egyeztetés után, milyen szakmai egyeztetést folytattak a gazdálkodásért felelős Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes irodájában.

Steiner Pál elmondta azt is, hogy a koalíciós politikai megbeszélésen felhatalmazták Demszky Gábor főpolgármestert arra, hogy a 33 MSZP-SZDSZ szavazat birtokában tovább egyeztessen az ellenzékkel a büdzsé elfogadásáról.

A szocialista frakcióvezető és Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke nem számít arra, hogy a hétfői rendkívüli közgyűlésen elfogadják Budapest költségvetését. Burány Sándor közölte, erre azért nincs remény, mert az ellenzék egyelőre semmilyen konstruktivitást nem tanúsít. Hozzátette, hogy szemmel láthatóan az a célja a legnagyobb ellenzéki pártnak, hogy "bedöntse" Budapestet, s ezért nehéz valódi költségvetésről tárgyalni. Burány Sándor leszögezte, nem adják fel azt a reményt, hogy a közgyűlés többsége előbb vagy utóbb egyetért egy olyan költségvetéssel, amely jó a városnak.

Ehhez az ellenzék jelentős részének változtatnia kell a jelenlegi álláspontján.
Steiner Pál pozitívumként értékeli azt, hogy az MDF olyan kérdéseket vetett fel a költségvetés belső szerkezetével kapcsolatban, amelyek valós tárgyalási szándékról tanúskodnak. A Fidesz viszont valós tárgyalási szándék helyett általános politikai nyilatkozatokat tesz.

Burány Sándor szerint Tarlós Istvánnak vissza kellene térnie óbudai polgármesteri korszakában képviselt álláspontjához. Ekkor ugyanis nem vetette el a hitelfelvételt és a privatizációt, és ezeket az eszközöket alkalmazta is. Ha következetes politikus, a főváros érdekében "most is ehhez tartja magát". Ha Tarlós István emlékszik arra az időszakra, akkor felidézhet olyan példákat, amikor a kerület ellenzéki politikusai képesek voltak együttműködni a városrész érdekében. "Ezt várjuk el most tőle is, azt, hogy Budapestért dolgozzon, és ne a Fidesz EP-kampányán" - szögezte le Burány Sándor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását