2024. április 19. - Emma

Botrány! Arcunkba hazudik a BKV-vezér

A HírExtra cikke nyomán több médium is foglalkozott a Magyar Villamos Művekben (MVM) lezajlott pénzügyi visszaélésekkel. Mind a Niker-botrány, mind a Kapolyi László-féle trükksorozat Kocsis István időszakában zajlott. Ám Kocsis erre máshogy emlékszik.
2009. március 13. péntek 13:27 - Pénzes Dávid
Kocsis István jelenleg a BKV vezérigazgatója. Az MVM vezetését 2005 januárjában vette át majd 2008. május 31-én távozott. Cikksorozatunk nyomán az index hírportál, a Népszabadság, majd a Magyar Nemzet is foglalkozott az MVM-ben lezajlott ügyekkel. A Magyar Nemzet ezzel kapcsolatban meg is kereste Kocsist, aki kijelentette március 13-tól már nem is volt az MVM élén.

Nos, ez nem más, mint szemenszedett hazugság. Ugyanis Kocsis urat minden hivatalos MVM dokumentum szerint is 2008. május 31-i hatállyal mentették fel a vezérigazgatói posztjáról, utódja Mártha Imre június 1-én foglalta el helyét. Ezen nincs mit vitázni, ez tény.

Feledékeny?


A Magyar Nemzet csütörtöki számából:
Kocsis István az MVM volt vezérigazgatója megkeresésünkre annyit közölt: a Kárpát energoval kötött hitelszerződés ügye számára ott befejeződött, hogy a villamos művek közgyűlése meghozta a döntést a kölcsön megítéléséről. Ahhoz semmi köze, ami ezt követően a Kárpát Energonál történt, március 13-tól már nem is volt vezérigazgató az MVM-nél.
Ezért érdekes kérdés, hogy Kocsis István miért is jelentette ki az egyik legismertebb magyarországi sajtótermékben, hogy ő bizony már március 13-tól nem volt a cég vezére. Ennek lehet egy naivabb, és egy valós oka. A naiv, hogy rossz ez emlékezete: ennek megoldására Cavintont ajánlanánk. A másik lehetőség súlyosabb.

A HírExtra két anyagából világosan látszik, hogy azok a törvénytelen ügyletek, melyek az MVM-ben zajlottak, Kocsis István regnálása alatt mentek végbe. A birtokunkba jutott dokumentumok alapján – ahogy azt cikkeinkben is jeleztük – a Niker-ügy 2008. január-július időszakban játszódott, a Kapolyi cégbirodalommal kapcsolatos történetek szintén.

Beismerés

Kocsis Magyar Nemzetbeli megszólalása gyakorlatilag felér egy beismerő vallomással. Azzal, hogy ennyire igyekszik magát kihúzni a felelősség alól, éppen az ügyek törvénytelen voltát erősíti meg. Ha ugyanis minden jogszerűen ment volna, akkor nem magát kellett volna mentenie, hanem csak tisztáznia a félreértést.

Elgondolkodtató, hogy ez az ember ilyen kijelentések, illetve ilyen homályos és minden gyanú szerint törvénytelen eljárások után még mindig egy hatalmas állami vállalat vezetője lehet. Még akkor is felelnie kell az MVM vezérként elkövetett ügyek miatt, ha most már mindent törvényesen végez a BKV-nál. Ám, ha hirtelen meg is változott a magatartása, egy ilyen fontos posztot bizonyosan nem lehetne rábízni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

balogGY
2009. március 13. 17:45
Azon gondolkoztam meglep-e ez a hír. De rájöttem, hogy nem. Amíg ezek a kommunista maradványok nem halnak ki, nem lesz normális életünk.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását