2024. május 5. - Györgyi

12 év fogházat kapott a brutális gyilkos, aki a fejére csöpögő vizelet miatt agyonverte lekótársát

Tizenkét év fegyházbüntetésre ítélte a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság csütörtökön azt az 56 éves férfit, aki tavaly brutális módon megölte 43 éves lakótársát Győrszentivánon; az ítélet nem jogerős.
2009. március 12. csütörtök 13:17 - HírExtra
Bóka Tibor büntetőtanácsa különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek H. Tivadart.

A vádlott és a sértett egy hétvégi házban élt Győr külső kerületében. Mindketten italozó életmódot folytattak. A vádlott a kis ház földszintjén, a sértett a padlástérben lakott. H. Tivadar alkalmi munkát végzett, a rokkantnyugdíjas áldozat leginkább ivással töltötte az időt. Részegen gyakorta maga alá piszkított, és ez történt a gyilkosság estéjén is.

A vádlott ugyancsak italos állapotban ért haza, és látta, hogy - miként máskor is - a padlásdeszkák résein keresztül a földszintre csorog a szennyes lé. Ordítozva felrohant lakótársához, kicsavarta kezéből a vaslábú széket, amellyel hadonászott, majd a szék lábával és ököllel ütlegelte, és rugdosta is. A földön fekvő embernek eltört több bordája, a szegycsontja, elrepedt a mája, és a helyszínen belehalt sérüléseibe. A vádlott beismerte tettét, azt mondta, hogy "elborult az agya".

A bíróság a fegyházbüntetés mellett a tettest tíz évre eltiltotta a közügyektől is, és elrendelte az alkoholizmus miatti kényszergyógyítását. Továbbá le kell töltenie azt az egy évet is, amelyet korábban súlyos testi sértés kísérletéért kapott három évre felfüggesztve.
Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védő enyhítésért fellebbezett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását