2024. május 4. - Mónika, Flórián

Többen egy ellen: pofon, köpködés végül eljárás

Csoportos garázdaság, valamint könnyű testi sértés miatt indult büntetőeljárás három fiatal ellen - tájékoztatta hétfőn az MTI-t közleményben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.
2009. március 9. hétfő 16:20 - HírExtra
A rendőrség közlése szerint szombaton indult eljárás egy fiatal felnőtt és két fiatalkorú ellen, akik mindannyian Zala megyei lakosok.

A nyomozás eddigi adatai szerint a két fiatalkorú megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy januárjában felnőtt társuk megbízása alapján "tettleg bántalmazott egy fiatalkorú személyt, akit többször megütöttek, megrúgtak és megaláztak". Felnőtt társuk a bántalmazást és megalázást valószínűleg mobiltelefonjával rögzítette.

A rendőrségen további információt nem kívántak közölni a történtekkel kapcsolatban, így sem a bántalmazás helyszínéről, sem az egyéb körülményekről nem adtak tájékoztatást.
Az MTI információja szerint egy interneten elérhető videófelvétel alapján indult nyomozás. A fájlmegosztó oldalakon látható, zárt térben rögzített, közel 5 perc hosszúságú felvételt vélhetően az a fiatal nő készítette, akinek csak a hangját és az utasításait hallani, de mindvégig látható két, valószínűleg középiskolás korú fiú és az áldozatuk.

A felvétel szerint a fiatalok többször megütik, fejbe rúgják és leköpik, de más módon is megalázzák a mindezt szinte mozdulatlanul tűrő, védekezésre lehetőséget sem kapó fiút. A kommentáló bejegyzések között egyaránt található olyan, amelyik a garázda fiatalokat tartja roma származásúnak, de olyanok is, amelyek tudni vélik, hogy az áldozat egy cigány fiú.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását