2024. április 27. - Zita

Az MSZP anarchiát akar?

A Fidesz szerint sikertelen főbíró-választás azt mutatja, hogy a szocialistáknak anarchiát akarnak előidézni a bíróságok vezetésében - mondta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a hétfői szavazás után.
2009. március 9. hétfő 20:22 - HírExtra
Szerinte a szocialistáknak az az érdekük, hogy anarchia legyen az igazságszolgáltatás vezetésében, úgy gondolják, hogy az egyetlen menekülés számukra az, hogy anarchikus körülményeket, fejetlenséget idézzenek elő.

Répássy Róbert hozzátette: a szocialisták fejében ott van, hogy egy tucatnyi MSZP-s politikus áll az igazságszolgáltatás előtt.

A fideszes képviselő hangsúlyozta, hogy az igazságszolgáltatás vezetésének szétzilálása a közbiztonság romlásához vezethet, így a szocialisták mostani döntésükkel kockára tették az emberek biztonságát.

Az Országgyűlés hétfőn megint nem választotta meg a Legfelsőbb Bíróság elnökévé Havasiné Orbán Máriát.

A főbírójelölt megválasztásához az országgyűlési képviselők kétharmadának - 256 főnek - a szavazatára lett volna szükség. Az államfő jelöltje ezúttal 230 igen szavazat ellenében 123 nem szavazatot kapott, és 12 érvénytelen voks volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását