2024. március 29. - Auguszta

Dávid Ibolya a Fideszre mutogat kétségbeesésében

A Fidesz és a KDNP bebújt Gyurcsány Ferenc háta mögé azzal, hogy nem támogatta az MDF konstruktív bizalmatlansági indítványának elindítását a miniszterelnök ellen - jelentette ki Dávid Ibolya, az MDF elnöke újságíróknak hétfőn a parlamentben.
2009. március 9. hétfő 20:15 - HírExtra
Dávid Ibolya a parlament hétfői ülésén napirend előtti felszólalásában konstruktív bizalmatlansági indítvány elindítását javasolta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ellen. Az ellenzéki pártok első reagálásaikban elutasították a kezdeményezést: az SZDSZ szerint nincs itt az ideje a személyi találgatásoknak, a Fidesz egy létéért küzdő párt kétségbeesett erőfeszítéséről beszélt, a KDNP pedig az előre hozott választásokat tartja megoldásnak, és Bokros Lajosra nem bízná az országot.

Dávid Ibolya úgy fogalmazott: két hét óta minden elemző és politikus azt tette szóvá, hogy Bokros Lajos miért Brüsszelbe megy, miért nem itthon hasznosítják a tapasztalatát a válságkezelés területén. Hozzátette: az indítványa arról szólt, van-e fogadókészség arra, hogy Magyarországon lehessen Bokros Lajos tapasztalatát hasznosítani.

A választ ismerjük, a Fidesz és a KDNP bebújt Gyurcsány Ferenc háta mögé - jelentette ki. Hozzátette: ezzel mind a két párt azt üzente, hogy hatalomban kívánják tartani a miniszterelnököt.

Közölte: abban a pillanatban, hogy a 78 képviselő aláírta a konstruktív bizalmatlansági indítványt kezdeményező papírt, jóváhagyásra viszi azt az MDF választmánya elé.
Kérdésre válaszolva közölte: az MDF országos választmánya szombaton többségi döntést hozott abban, hogy Bokros Lajos vezesse a párt EP-listáját. Hozzátette: aki ezzel nem ért egyet, annak lehetősége van csendben távozni.

Kiemelte: Csáky András döntése, hogy kilép a pártból és a frakcióból is, az MDF többségi véleményével való szembehelyezkedés. Azonban az MDF elvárja, hogy Csáky András ne vigye el a mandátumát - mondta.

Az MDF elnöke közölte: a frakció tudomásul veszi, ha Csáky András jövő hétfőn kilép a frakcióból. Mint mondta, nem a frakción múlik ezután az, ha egy kívülálló kerül a frakcióba, vagy ha ezután minden MDF-es képviselőfüggetlen lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását