2024. május 6. - Ivett, Frida

Cozma halála óta először kapott ki a Veszprém

Időn túli hétméteressel 23-22-re kikapott az MKB Veszprém a vendég francia Montpellier-től a férfi kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, így még nem tudni, hogy első vagy második helyen jut tovább a negyeddöntőbe.
2009. március 8. vasárnap 07:26 - HírExtra
Férfi BL, III. csoport, középdöntő, utolsó forduló:

MKB Veszprém-Montpellier (francia) 22-23 (11-10)

A találkozót megtekintette a február 8-án meggyilkolt román Marian Cozma több családtagja is, köztük édesapja, Petre Cozma, aki egy hét múlva Gyenesei István sportért is felelős önkormányzati minisztertől Bukarestben átveheti a Magyar Sportért Emlékérem arany fokozatát. A jelentős kitüntetésre - civil kezdeményezésként - Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) főtitkára és Vujity Tvrtko újságíró terjesztette fel Petre Cozmát. A javaslattevők indoklása szerint Petre Cozma a gyász legnehezebb pillanataiban példamutató emberi nagyságával, megnyilatkozásaival és cselekedeteivel békére, megbecsülésre és az egymás iránti tiszteletre tanított mindenkit.
Petre Cozmát köszöntötte a Veszprém Aréna hatezres nézőserege, ő pedig ökölbe szorított kézzel és meghajolva üdvözölte a szurkolókat. Fia visszavonultatott meze már ott lóg a csarnok mennyezetén egy fekete zászló mellett.

A szombati meccsen jelen volt a lelátón szerettei körében a kézilabdázók elleni támadásban súlyosan megsérült szerb Zarko Sesum is, aki hétfőn megkezdheti a könnyített edzéseket. Az arcműtéten átesett irányító ebben a szezonban már nem léphet pályára, mert a járomcsontját rögzítő csavarokat a nyáron veszik ki.

A hazai csapatban ezúttal szerepelt Iváncsik Tamás és Ilyés Ferenc, ők korábban sérüléssel és betegséggel bajlódtak. A találkozó előtt Sinka László adta át az 2008-as esztendő legjobb külföldi játékosának választott Dejan Pericnek, illetve a legjobb védekező játékosnak, Ilyés Ferencnek az emlékplakettet.

Egyszerű volt a képlet: ha a Veszprém pontot szerez, biztos első a kvartettjében, és a negyeddöntőben saját közönsége előtt játszik majd visszavágót egy csoportmásodikkal. A két gárda február 22-i, franciaországi csatájában Mocsai Lajos vezetőedző alakulata káprázatos játékkal 30-24-re diadalmaskodott.

Ilyés gyorsan bebizonyította, hogy nem csak védekezésben jó: az első három hazai találatot ő szerezte. Aztán 3-2 után a rivális sorozatban háromszor "köszönt be" Pericnek. Emberelőnyben sikerült egyenlíteni, majd Peric elkezdett "ezer fokon égni". Több hazai találat után a gólszerzők Petre Cozma felé mutattak, aki nagy tapssal díjazta az akciókat.
A Veszprém védekezése összeállt, és ahogy sorra jöttek a leindítások, a franciák időt kértek, pedig az eredmény (8-7) ezt nem indokolta. Az előny elillant, és 10-10-nél már Mocsai próbálta rendezni a sorokat.

A szünet után változatlanul nehezen ment a góllövés, de 12-12-es állást követően a hatékonyan záró Veszprém meglógott, kilenc percig ugyanis nem kapott gólt. Eladott labdák és kiállítás miatt azonban negyedórával a vége előtt fordított a Montpellier.
Mocsai 17-19-nél időt kért, és megindult a harc a remélt pont(ok)ért. Az 56. percben 20-20-ra módosult az állás, de aztán jött két gyors francia találat. Eklemovic szépített, Perez egyenlített, ám egy jogosan megítélt időn túli hetessel a vendégek diadalmaskodtak.

A Veszprém nem tudta véghez vinni azt a bravúrt, hogy a középdöntő mind a négy mérkőzését megnyerje, egyben először kapott ki a tragédia óta.
A magyar bajnok akkor végez a csoport élén, ha a német Flensburg-Handewitt vasárnap nem nyer Leónban.

A negyeddöntő sorsolása rendhagyó módon nem kedden, hanem hétfőn 18:30-kor lesz Bécsben. Az első mérkőzéseket majd március 25. és 29., a visszavágókat április 1. és 5. között kell megrendezni.

Vasárnap:


Ademar León (spanyol) - Flensburg-Handewitt (német) 19 ó

Az állás:

1. Veszprém 8 pont/6 mérkőzés
2. Flensburg 6/5
------------------
3. Montpellier 5/6
4. León 3/5
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását