2024. május 18. - Erik, Alexandra

Amikor a szövetségesek lövik egymást

Félreértés folytán tűzpárbaj alakult ki a hét végén az Afganisztánban szolgáló nemzetközi erők egy járőrosztaga és két afgán rendőr között.
2009. március 8. vasárnap 11:59 - HírExtra
Az amerikai parancsnokság alatt működő nemzetközi erők vasárnapi közleménye szerint a két rendőr meghalt az összecsapásban, amely a fővárostól, Kabultól hatvan kilométernyire északkeletre zajlott le pénteken, helyi idő szerint este. Civilek gyakran esnek áldozatul a tálibok és más kormányellenes lázadók ellen harcoló külföldi erők tevékenységének, különösen bombázásainak. Az azonban ritka, amikor a nemzetközi erők és a velük szövetséges afgán kormány rendőrei vagy katonái okoznak egymásnak veszteségeket.

"A járőrosztag fegyveres személyekkel futott össze egy rendőri ellenőrzőpont közelében. Gyanítva, hogy rendőrökről van szó, a (külföldi) katonák többféleképp is igyekeztek értésükre adni, hogy ők szövetségeseik, de a két rendőr tüzet nyitott rájuk. A katonák ekkor jogos önvédelemből viszonozták a tüzet, megölve a két férfit" - áll a koalíció közleményében.

Egy helyi rendőri illetékes megerősítette, hogy a rendőrség kötelékébe tartozott a két férfi, aki meghalt az összetűzésben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását