2024. május 17. - Paszkál

Tíz, illetve öt év börtön gyilkosságért

Jogerősen tíz év börtönbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla csütörtökön Bakony Róbert 43 éves zalaegerszegi vállalkozót, aki egy férfi ismerősét megölte, majd a holttestet elásta, a bűncselekményben társtettese volt a 31 éves Lugosi Zoltán, aki öt év bört
2009. március 5. csütörtök 18:42 - HírExtra
A Nagy Zoltán bíró által vezetett büntetőtanács döntésével helybenhagyta a Zala Megyei Bíróság elsőfokú ítéletét.

A bűncselekmény előzményeként Bakony Róbertet a sértett feljelentette azzal, hogy ellopott tőle egy rakodógépet. Ezt Bakony erősen sérelmezte, mivel korábbi ügyletei miatt kapott felfüggesztett szabadságvesztésének próbaideje még nem járt le, s attól tartott, hogy az ügyek halmozódása miatt a rá rótt szabadságvesztést le kell töltenie.

A vállalkozó szorongatott helyzetéből kínálkozó lehetőséget felismerte a sértett. Feljelentését visszavonta és hivatalosan azt nyilatkozta, hogy az ominózus gépet a vállalkozó megvette tőle. Ugyanakkor elkezdte zaklatni, többször pénzt kért tőle, s megfenyegette, hogy nyilatkozatát bármikor visszavonhatja.

2006 augusztusában a sértett Mercedes kocsiján megjelent a vállalkozó zalaegerszegi telephelyén és ismét pénzt akart. A szóváltás tettlegességgé fajult, a vállalkozó ököllel sorozatütést mért az áldozat fejére, majd amikor földre került a sértett, rugdosta, ütlegelte, végül a nyakát kezdte szorongatni. Azután alkalmazottjától, Lugosi Zoltántól kötelet kért, aki rugalmas kötéllel, úgynevezett pókkal kötötte össze a sértett kezeit. Az áldozat a helyszínen életét vesztette. A holttestet a tettesek egy kotrógép kanalába helyezték, a kanalat földdel telemerítették, majd a telephelytől távolabb szállították és két méter mélyen elásták.

Nagy Zoltán tanácsvezető bíró az indoklásban elmondta: a védők által felvetett enyhébb elbírálásra nem volt lehetőség, mivel a bűncselekményt a tettesek nem erős felindulásban vitték véghez. A tudatszűkítő állapot nem állt fenn az elkövetőknél, amely az erős felindulás velejárója. A felek közti elszámolási vita erkölcsileg sem adott mérlegelhető motívumot a bűncselekmény enyhébb megítéléséhez.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását