2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nőtt a hivatalos személyek elleni erőszakos cselekmények száma

Jelentősen nőtt a hivatalos személyek elleni erőszakos cselekmények száma Heves megyében - hangzott el az egri kapitányság csütörtöki állománygyűlését követő sajtótájékoztatón.
2009. március 5. csütörtök 19:58 - HírExtra
Juhász István, Heves megye rendőrfőkapitánya aggasztónak nevezte, hogy egyre inkább szaporodnak a rendőröket érő támadások. Közölte: miközben 2006-ban csupán hét hivatalos személy elleni erőszakot regisztráltak, addig csak az idén már nyolc ilyen eset történt.

Petrovics Sándor, az egri kapitányság vezetője arról beszélt, hogy tavaly kétszer annyi demonstrációt kellett biztosítani a rendőrségnek a városban, mint az azt megelőző évben. Hozzátette: a nagyjából harminc tüntetés nagy erőket vont el a közbiztonsági feladatoktól.

A kapitány elmondta, hogy miközben 2,3 százalékkal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma, megszaporodtak az erőszakos, garázda jellegű esetek, emiatt egyre nagyobb igény mutatkozik a rendőri jelenlét erősítésére a közterületeken.

Juhász István hangsúlyozta, hogy az állampolgárok biztonságérzetének növelése érdekében "az intézkedési aktivitás fokozását" várja munkatársaitól. Ezt elősegíti szerinte, hogy a kormány plusztámogatásának köszönhetően a szokásosnál negyven rendőrrel több teljesít napi 8 órás szolgálatot a megyében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását