2024. május 9. - Gergely

Nem megy az a bajor szekér

Újabb csapás érte a Bundesligában botladozó Bayern Münchent: a sokszoros német bajnok gólokban gazdag, roppant izgalmas mérkőzésen maradt alul a Bayer Leverkusennel szemben szerda este.
2009. március 5. csütörtök 10:30 - HírExtra
A Bayer Stadion átépítése miatt a düsseldorfi LTU-Arenában, telt ház (50.500 néző) előtt játszott összecsapás második félideje vérbeli kupaderbinek bizonyult. A gól nélküli első 45 perc után a másodikban hat találat is született: a hazaiak 3-0-ra elhúztak, s ekkor úgy tűnt, hogy a Bayer kiüti a címvédő Bayernt. Ám a müncheniek megrázták magukat, és mindent egy lapra feltéve támadni kezdtek: előbb a hátvéd Lucio fejelt gólt, majd két perc múlva Klose bólintott két védő között a hálóba. A játékvezető négy percet hosszabbított, ám a Bayern hiába rohamozott, a 92. percben Kiessling megadta a kegyelemdöfést (4-2).

A düsseldorfi arénát majd szétvetette a Bayer-tábor ujjongása, míg a vendégek lehorgasztott fejjel vonultak az öltözőbe. Jürgen Klinsmann vezetőedző nem titkolta csalódását, elismerve, hogy az ellenfél harcosabban és célratörőbben játszott. "Most előre kell tekintenünk, figyelmünket a bajnokságra és a Bajnokok Ligája-szereplésre összpontosítva" - szögezte le az ARD televízióban Klinsmann.

Szokatlanul visszafogottan nyilatkozott a bajorok menedzsere. Uli Hoeness kalapot emelt a Bayer erőteljes támadójátéka előtt, a bekapott gólokat egyéni hibák következményének tulajdonítva. Tavaly novemberben - amikor a Bayern idegenben győzte le két gól különbséggel a Leverkusent bajnokin - a menedzser még arról beszélt, hogy "jó kis csapat ugyan a Bayer, ám ma is megmutatkozott, hogy nincsen velünk egy súlycsoportban". A negyeddöntő elvesztése után Hoeness mondanivalója arra szorítkozott, hogy újból motiválni kell a játékosokat a minél jobb bajnoki és BL-szereplés érdekében.

A szerdai másik két negyeddöntőben a Hamburg odahaza félgőzzel verte a másodosztályú Wehen-Wiesbadent (2-1), míg a bajnokságban igen hervatagon játszó Werder Bremen idegenben lőtt öt gólt a múlt hétvégi hamburgi győzelem óta szintén bajnoki reményeket tápláló Wolfsburgnak (2-5). Az elődöntőbe így a Leverkusen, a Bréma, a Hamburg és (egyedüli másodosztályú klubként) az FSV Mainz, Lőw Zsolt együttese jutott. Utóbbi kedden 1-0-ra verte az esélyesebb Schalkét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását