2024. április 24. - György

Ledöbbent az ország

Megdöbbenést okozott Németországban az utánpótlás-válogatott egyik rendkívül tehetséges kézilabdázójának tragikus halála. Sebastian Faisst szombaton lett volna 21 éves.
2009. március 5. csütörtök 18:20 - HírExtra
A fiatal kézilabdázó az U21-es válogatott Svájc ellen vívott, schaffhauseni felkészülési találkozóján esett össze szerda este. Röviddel ezután még visszanyerte öntudatát, néhány szót szólt is a föléje hajolóknak, majd ismét elvesztette eszméletét. Noha az orvosok egy órán keresztül küzdöttek érte, életét a gyors orvosi segítség ellenére sem tudták megmenteni.

Csütörtöki vélemények szerint a fiatal kézilabdázó halálát egy agyi ér megpattanása okozhatta. Az első orvosi vélekedések szerint szinte teljesen bizonyos, hogy a katasztrófa agyi, illetve koponyai sérülés következményeként történt.

Szakértők szerint klubját a TSV Dormagent nem terheli felelősség, az ilyen jellegű veszélyek ugyanis a rendszeres rutinszerű vizsgálatok során kimutathatatlanok.

Orvosi vélekedések szerint 100 ezer ember közül 2-3 születik ilyen jellegű kockázattal. A halál pontos okát a boncolás után állapítják meg Zürichben.

Faisst a német kézilabdasport egyik legnagyobb ígéretének számított. Heiner Brand szövetségi kapitány már korábban felfigyelt rá, s tervei között szerepelt, hogy még ebben az évben meghívja a nagyválogatottba.

A német kézilabdázó halála immár a negyedik ilyen jellegű, fiatal sportolót ért végzetes katasztrófa volt ebben az évben. Januárban a német 800 méteres síkfutó, a 26 éves René Harms otthonában esett össze, a 21 éves belga Frederik Nolf kerékpárosra egy katari verseny után szállodai szobájában találtak rá holtan, míg a 26 éves lengyel kalapácsvető, Kamila Skolimowska edzés közben szenvedett tüdőembóliát. Megmenteni egyiküket sem tudták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását