2024. május 21. - Konstantin

A szocik írják Orbán beszédét?

Az MSZP megírta Orbán Viktor Fidesz-elnök évértékelő beszédét, amellyel a pártelnök megmutathatja, tud felelős ellenzéki politikusként viselkedni - mondta Vadai Ágnes, az MSZP országos elnökségének tagja csütörtökön Budapesten.
2009. március 5. csütörtök 15:08 - HírExtra
A kormánypárti képviselő szerint a Fidesz elnökének be kellene ismernie péntekre tervezett beszédében, hogy a válság okozta gondok enyhítésének ára van, hozzá kell látni a szociális és nyugdíjrendszer átalakításához.

"Valóban célzottabbá és igazságosabbá kell tennie a szociális rendszert, mivel az nem járja, hogy én, akinek százmilliós háza van Budán és sok milliós háza vidéken, ugyanannyi családi pótlékot kapjak, mint egy kétkezi munkából élő család" - fogalmazna Orbán Viktor a szocialisták elképzelései szerint.

Vadai Ágnes - mint sajtótájékoztatóján kijelentette - azt mondatná el Orbán Viktorral: "őszintén bevallom, nincs egyetlen egy megoldási javaslatom sem a válság enyhítésére".

A Fidesz elnöke hozzátehetné: nincs egyetlen ötlete sem arra, hogyan kellene a munkahelyeket megvédeni - folytatta Vadai Ágnes.

Az MSZP országgyűlési képviselője azt is Orbán Viktor szájába adná: "a kormányos a helyén teszi a dolgát, mi pedig végre nem a kormányt akarjuk megragadni, hanem a munka végét: mostantól ugyanúgy tesszük a dolgunkat, ahogy az összes felelős, demokratikus párt teszi".

"Ezért ezennel követelem, hogy a következő országgyűlési választások 2010 tavaszán legyenek" - ismertette a képviselő a Fidesz elnök általa elképzelt beszédét.A szocialisták szerint Orbán Viktor idézne egy "régi székely tengerészmondást" is, mely szerint "hajózni muszáj ugyan, de viharban nem jó, ha léket ütsz a hajón".

Vadai Ágnes szerint Orbán Viktor a beszédben belátná, hogy a korábbi reformok megakadályozásával saját támogatását ugyan erősítette, de gyengítette az országot.
A Fidesz elnöke belátná azt is, hogy az általa eddig folytatott és szított politikai háborúskodás káros és ártalmas. "Belátom, hogy az országnak nem az a legfőbb gondja, hogy egy vagy két év múlva hol lesz az én munkahelyem, hanem az a legfőbb kihívás, hogy megőrizzük az emberek munkahelyeit" - állna a szocialisták által helyénvalónak gondolt beszédben.

Orbán Viktor azt is elmondaná a szocialisták elképzelései szerint, hogy válság nem speciálisan magyar jelenség.A szocialisták által írt beszédben Orbán Viktor azt is elmondaná, azért nem mert korábban kiállni a nyilvánosság elé, mert nem tudott volna mit mondani.

Az MSZP elnökségi tagja azt mondta, azért, hogy maradjon is valami "a megtérés előtti" Orbán Viktorból, a befejezés továbbra is az lenne: "Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
Vadai Ágnes hozzátette: reméli, hogy pénteken visszahallanak majd részleteket az MSZP által megírt beszédéből.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke pénteken, március 6-án mondja el szokásos évértékelő beszédét. Az ellenzéki pártelnök évértékelőjét először február 18-ra, majd február 20-ra hirdették meg, az utóbbi időpontot azonban a Fidesz elnökének nemzetközi tárgyalásai miatt módosították március 6-ra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását