2024. május 16. - Mózes, Botond

Borzasztó! Újabb két embert téptek szét a tigrisek

Újabb két embert marcangolt szét egy tigris az indonéziai Szumátra szigetén, ahol már nyolcra emelkedett a januárban kezdődött tigristámadások halálos áldozatainak száma.
2009. március 3. kedd 11:39 - HírExtra
Vasárnap Jambi tartományban csapott le a két favágóra egy tigris, és teljesen szétmarcangolta a testvéreket - számolt be a helyi állatvédelmi hatóság vezetője. A fivéreket négy társukkal együtt érte a támadás, amikor egy kunyhóban pihentek. A rendőrség szerint a ragadozó nem bántotta a másik négy favágót. Azt egyelőre nem tudják, hogy ugyanaz az állat felelős-e a szaporodó támadásokért.

Környezetvédők szerint a tigrisek zsákmány után kutatva rontanak rá az emberekre, mivel a természetes életterüknek számító dzsungel rohamos tempóban fogy. Emiatt arra kényszerülnek, hogy az őserdőt elhagyva a lakott területeken portyázzanak. Egyre több település épül ugyanis az erdő közvetlen közelében, ahol a férfiak az illegális fakitermelésben vállalnak munkát.

A Szumátrán vadon élő, veszélyeztetett fajnak tekintett tigrisek számát kevesebb mint négyszázra teszik, az utóbbi években jelentősen csökkent a számuk.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását