2024. április 25. - Márk

Brutális pofonok - egyre durvul a harc

A K-1 nem kisasszonysport – Bárdosi Sándor szintén nem a gyengék közül való. Az egyik legdurvább küzdősport ranglétráján lépeget előre a volt birkózó, s ha hétvégén nyer akár a sportág elitjébe is betörhet.
2009. február 28. szombat 09:00 - HírExtra
Az első pofonnál dől el, hogy az ember visszaadja, vagy lélekben feladja a küzdelmet – szól az MMA legfontosabb szabálya. A legjobb az lesz, ha az elejéről kezdjük: mi az az MMA, miért pont ebben a sportágban brillírozik Bárdosi Sándor volt birkózó és persze az, hogy be tud-e törni a sportág legnagyobbjai közé – a szombati budapesti gálán mindenesetre erre meg lesz minden esélye.

Brutális? Kicsit...


„Szeretem az őszinte bunyót, megyek előre”
„Én még csak nemrég kezdtem a kiskesztyűs bunyóba. Rengeteg a tanulnivalóm. Azt, hogy olyan harcosokkal, akik mögött sok-sok meccs áll, felveszem a versenyt, nem jelenti azt, hogy nekem zsigerből jönnek a mozdulatok. Még nem tartok ott, ahol majd szeretnék. Persze, a mentalitásomat nem tudom, és nem is akarom meghazudtolni, szeretem az őszinte bunyót, megyek előre. De az edzőim majd helyes irányba terelik ezt az energiámat.” Bárdosi Sándor
MMA. Elnézést, ketrecharc. Vagy mondjuk inkább K1-nek? Hívjuk bárhogy, a lényeg úgy is az marad, hogy ebben a sportágban két kemény srác megpróbálja egymást a földbe döngölni. Akit nagyon megvernek, az általában a vesztes, aki pedig többet ad, mint kap és a végén ő marad állva, nos ő a győztes. A harc során majdnem mindent lehet, ütni, rúgni, fojtogatni, sőt szorítani és törni is – az egyetlen szabály, hogy torokra, illetve a lágy részre nem támadhatnak a harcosok. Brutálisnak hangzik? Egyre többen rajonganak érte a világon… A legnépszerűbb azonban a szülőhazában, Japánban. Kazuyoshi Ishii, az egész banzáj kitalálója például szombaton itt lesz Budapesten is, s ha Bárdosi Sanyi meggyőzi őt a „tehetségéről”, akár a szigetországi karrier lehetősége is kinyílik a számára.

- Mondhatjuk vizsgának is a budapesti meccsemet – mondta el Bárdosi, aki kötöttfogású birkózóként olimpiai ezüstig vitte annak idején. – Tisztában vagyok a lehetőséggel, ha jó teljesítményt nyújtok, az megkönnyítheti a dolgomat, s nem kizárt, hogy valóban eljuthatok Japánba – tette hozzá az eltökélt harcos, aki a Varga Team segítségével a BVSC termében készül föl élete egyik legnagyobb erőpróbájára.

Majd a ringben kiderül...

Ugyanis a horvát Miroslav Scibran kőkemény ellenfélnek tűnik. Bárdosi azonban edzői segítségével dolgozta ki a taktikát, megpróbálták megkeresni a horvát fiú küzdőmodorának ellenszerét.

K-1-gála, február 28., szombat
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Díszvendég: Remy Bonjasky háromszoros K-1 világbajnok
Főmérkőzés: Alexey Ignashov-Dzevad Poturak
- Nem igazán szoktam elemezni az ellenfeleimet a meccs ellőtt – mondta el a HírExtrának Bárdosi Sándor. – Majd a küzdőtéren kiderül, hogy mit húz elő a repertoárjából. Az igazi harcos ugyanis mindenre tud válaszolni – tette hozzá a harcos. Optimizmusból nincs hiány, de amint a főszereplő mondja: semmi értelme nem lenne úgy kiállni, hogy nem bízik száz százalékosan a győzelemben.

A szombati gála 18:50-kor a nyitómérkőzésekkel kezdődik, majd 19:30-kor lesz hivatalos megnyitó, ahol a harcosok bemutatása is megtörténik. Ezt követően már nyolcas torna negyeddöntői következnek. Kapunyitás 18 órakor lesz. Díszvendégekben sem lesz hiány, hisz Remy Bonjasky érkezik Hollandiából, de már említettük, hogy Japánból is érkeznek prominens vezetők, így a gálán kiemelkedő teljesítményt felmutató versenyzők számára megnyílhat az út a nemzetközi szerepléshez.

Abba tehát biztosak lehetünk: Bárdosi maximálisan átérzi, mekkora lehetőség ez a számára. Arra a kérdésre pedig, hogy mi történik, ha mégsem jár sikerrel szombat éjszaka csak annyit válaszolt a HírExtrának: semmi, megyek tovább.

Igazi küzdő, mi már előre sajnáljuk szegény horvát ellenfelét…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását