2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Lázár Vilmos a lovasok új elnöke

A hétszeres fogathajtó világbajnok Lázár Vilmost választotta elnökének a Magyar Lovasszövetség a pénteki, budapesti éves, egyúttal tisztújító közgyűlésén.
2009. február 27. péntek 22:25 - HírExtra
A korábbi elnök Farkas Sándor visszalépett a jelöltségtől, így Lázár egyedüliként szállt versenybe a posztért.

Az új vezető fő feladatként a szakmai-szellemi műveltség elmélyítését és a sportág társadalmi megítélésének javítását, továbbá az adminisztráció korszerűsítését jelölte meg. Távlati célként a Lovas Világjátékok rendezési jogának elnyerését említette. Mint mondta, ez utóbbi jelenleg igen távolinak tűnhet, de úgy lehet előrelépni, ha van egy ilyen nagyszerű cél, amiért dolgoznak. Megemlítette még, hogy felmérést készíttet egy lovas komplexum beruházására vonatkozóan.

A tagok nem fogadták el a tavalyi pénzügyi beszámolót és a 2009-re tervezett költségvetést sem, ezért várhatóan újabb közgyűlést kell majd összehívni.

A lovassportban idén két nagyszabású hazai esemény lesz: augusztusban kettesfogathajtó-vb-t rendeznek Kecskeméten, míg decemberben harmadszor kerül sor a Lovas Világkupára a Papp László Sportarénában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását