2024. június 1. - Tünde

Segítséget vár a Vöröskereszt

Országszerte egész napos adománygyűjtést folytat szombaton a köztereken a Magyar Vöröskereszt. Hazánk legnagyobb karitatív szervezetének önkéntesei közel harminc városban visznek hordozható perselyeket az utcára, hogy az így beérkezett pénzadományokból tá
2009. február 14. szombat 10:59 - Hírextra
A kezdeményezés kifejezetten a helyi szükségletek kielégítésére irányul, vagyis a gyűjtés célja területenként eltérő. Van olyan város, ahol sérült gyermekek nyári táboroztatását kívánják finanszírozni az akció révén, máshol szűrővizsgálatokat szerveznek vagy autista fiatalokat támogatnak az adományokból - tájékoztatta a karitatív szervezet az MTI-t.

A gyűjtések helyszínére, időtartamára és céljára vonatkozóan a www.voroskereszt.hu honlapon találhatnak információkat az érdeklődők.

A jelenlegi gazdasági válság idején különösen fontossá vált a nehéz helyzetben élő embertársaink támogatása, ami az adománygyűjtés terén új, az emberek közvetlen megszólítására építő módszerek alkalmazását teszi szükségessé. A Magyar Vöröskereszt kezdeményezése - amelyet a nyugat-európai Vöröskereszt-szervezetek már régóta sikerrel alkalmaznak - nem egyetlen alkalomra szól: a szervezet önkéntesei ezentúl minden hónap második szombatján kint lesznek perselyeikkel az utcákon.

Az önkéntesek - akiknek ruházatán jól láthatóan fel lesz tüntetve a Magyar Vöröskereszt emblémája - kizárólag a közterületeken tevékenykednek, lakásokban és intézményekben nem folytatnak adománygyűjtést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását