2024. április 29. - Péter

MSZP: Orbán tisztességtelen volt

Az MSZP választmánya egyetért Gyurcsány Ferenc pártelnökkel abban, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök tisztességtelenül járt el, amikor a bűnözéssel kapcsolatos etnikai összefüggéseket emlegetett - mondta Simon Gábor választmányi elnök szombaton Budapesten sa
2009. február 14. szombat 18:30 - Hírextra
"Lehet, hogy azt gondolja Orbán Viktor, hogy ez népszerű, lehet, hogy ez szavazatot hoz, de hozzá kell tenni, hogy tisztességtelenséggel nem szabad támogatást szerezni" - fogalmazott a kormánypárti politikus a választmány soron kívüli, a miniszterelnök részvételével tartott zárt ülése után. Simon Gábor szerint a magyarországi cigányság helyzete, az ebből fakadó feszültségek, gondok nem lehetnek a politikai zsákmányszerzés alapjai.

Sem a közbiztonság ügyét, sem társadalmi feszültségeket nem szabad pártérdekek szolgálatában állítani - fűzte hozzá.

Simon Gábor azt mondta, az MSZP választmányának álláspontja szerint Magyarországon származásra, élethelyzetre tekintet nélkül mindenkinek joga van a közbiztonságra.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a köztársasági elnökkel folytatott szerdai megbeszélése után azt mondta, cigánybűnözés nincs, de cigány bűnözők vannak. Az ellenzéki pártelnök szerint súlyosbítja a bajt, ha nem mondják ki, hogy a cigány származású bűnelkövetők aránya napról napra növekszik.
Kérdésre válaszolva Orbán Viktor kijelentette: sosem használja a cigánybűnözés szót, "de cigány bűnözők azért vannak". "Cigánybűnözés nincs, cigány bűnözők vannak" - válaszolta.

Szerinte a kormány az elkövetők származására, "leginkább cigány származására, bőrszínére" hivatkozva bűnözőket menteget, ahelyett hogy a kézre kerítésükről intézkedne és az áldozatok oldalára állna. Ma a kormány a származásra való tekintet nélkül mindannyiunkat megillető védelmet nem tudja biztosítani, ezért romokban a hever a közbiztonság - fogalmazott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

...
2009. február 14. 21:34
te saxo! hát a gulyás főzések? ;) (azoknak nem kell Gundeli minőség...) :)
Magor
2009. február 14. 20:31
"Simon Gábor azt mondta, az MSZP választmányának álláspontja szerint Magyarországon származásra, élethelyzetre tekintet nélkül mindenkinek joga van a közbiztonságra."..És az hol marad,hogy KÖTELESSÉGE betartani a törvényeket??
De a cigányság ajnározása lehet szavazat szerzési eszköz...ugye?
Undorító!!!
saxo
2009. február 14. 19:40
Még van pofájuk megszólalni a büdös kommunistáknak, akik romlott konzervekkel, meg egy-két ezer forinttal lefizetve vásárolták meg a cigányok szavazatait minden választáskor a Nyírségben? Söpredék népség.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását