2024. május 8. - Mihály

Internettelefonon is segít a lelkisegély

Internettelefonon is segítséget nyújt a Református Missziói Központ telefonos lelkisegély-szolgálata - számolt be az MTI-nek újításukról Révész Jánosné, a misszió lelkésze. A 25 éve indított telefonos lelkisegély-szolgálat ezzel a lépéssel azok számára is
2009. február 11. szerda 09:10 - Hírextra
z internettelefonon nem használnak majd webkamerát, így továbbra is anonimitásban maradnak a lelkileg gondozottak - mondta.

A tervek szerint hamarosan induló internettelefonos lelkisegély-szolgálat az önkéntes munkatársak számára is jobb feltételeket biztosít, ugyanis így az otthonukból is végezhetik számítógépükön keresztül a munkájukat. Jelenleg 15 munkatárssal dolgoznak, akik este 5 és 9 óra között fogadnak hívásokat - folytatta.

Az utóbbi időben egyre kevesebb a lelkész munkatárs, és gyarapszik a világiak száma, így van közöttük például gyógypedagógus, nyugdíjas orvos, pszichológus, szociális munkás - közölte.

Révész Jánosné elmondta: a legtöbbször felvetődő problémák egyebek mellett az alkoholizmushoz, a családok széteséséhez, a magányhoz és a házassági krízisekhez kapcsolódnak, de felvetődnek teológiai, filozófiai, etikai kérdések is. A telefonos lelkisegély-szolgálat kapcsolatban áll a többi missziós intézménnyel, így például az alkoholmentő misszióhoz küldhetnek embereket, de ajánlhatnak személyeket az őket hívók közül a különböző gyülekezeteknek is.

Eddig mintegy 15 ezren vették igénybe segítségüket, felekezetre való tekintet nélkül. A rászorulók megszólításában segítségükre van megújuló honlapjuk, valamint rendelkeznek levelezési címmel, hogy írásban is megkereshessék őket. Távlati céljaik között szerepel az, hogy éjszakai ügyeletet is tartsanak - tette hozzá.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását