2024. április 29. - Péter

Folytatódik a Zuschlag-per

Kéthónapos "téli szünet" után ma folytatódik Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőper; az MTI kedden több forrásból úgy értesült, hogy ma vallomást tesz Zuschlag János.
2009. február 11. szerda 07:13 - Hírextra
A per a következő időszakban több mint száz tanú meghallgatásával folytatódik. Fodor Endre tanácsvezető bíró február 11-e és július 9-e között 38 tárgyalási napot tűzött ki az ügyben. A bíróság várhatóan csak 2009 őszén hoz elsőfokú ítéletet.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróságon a mai tárgyaláson kiderülhet az is, hogy beidézik-e tanúnak a magyar politikai elit néhány neves személyiségét.

Sándor László védőügyvéd a legutóbbi tárgyaláson kezdeményezte Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktor, Dávid Ibolya, Fodor Gábor, Deutsch Tamás, Jánosi György, Göncz Kinga és Demszky Gábor tanúkénti meghallgatását. Fodor Endre tanácsvezető bíró feltehetően szerdán közli majd az ügyvéddel, hogy helyt ad-e az indítványának.

A vádhatóság bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és társai ellen. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint a vádlottak civil szervezetek révén 75 millió forint állami támogatás jogosulatlanul megszerzésében működtek közre.

Zuschlag János - aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke, kiskunhalasi önkormányzati képviselő és a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szocialista frakciójának tagja is volt - 2007. szeptember 21-től előzetes letartóztatásban van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását