2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Papagájcsempészek a zöldhatáron

Több mint ötszáz papagájt, köztük védett és különösen védett fajhoz tartozó madarakat próbált meg átcsempészni a szerb határon négy ember Bácsalmásnál, a tettesek közül eddig egy főt sikerült elfogni - értesült a HavariaPress.
2008. május 23. péntek 11:33 - Hírextra

A Bács-Kiskun megyei város térségében járőröző határrendészek csütörtökön késő este zavartak meg egy rekeszeket cipelő társaságot, melynek tagjai a lebukásuk után a náluk lévő tárgyakat hátrahagyva menekültek el.

A négy emberből egyet a szerb hatóságok még az elfogtak, a magyar oldal egyenruhásai pedig lefoglalták az összesen 8 rekeszt, melyekben az ismeretlene 500-600 különféle papagájt hoztak át a határon, illegálisan.

Mint kiderült, a papagájok között van több védett és különösen védett faj is, ezért a madarakat éjfél körül átszállították a szegedi vadasparkba, ahol jelenleg karanténban vizsgálják őket. A szakértői vélemény elkészülte után természetkárosítás bűncselekmény gyanúja miatt indul eljárás ismeretlen tettes ellen, s várhatóan a pénzügyőrség is eljárást indít, csempészet miatt.

Forrás: Havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását