2024. május 21. - Konstantin

Egy diák dobálta meg a Fideszt

Nem állt politikai indíték annak a bűncselekménynek a hátterében, amelyet január közepén követtek el a Fidesz kőszegi irodájával szemben; egy diák dobta be kővel a párt helyi irodájának ablakait - írta szerdai számában a Vas Népe.
2009. február 11. szerda 10:03 - Hírextra
A rendőrségi nyomozás eloszlatta azt a feltevést, hogy a rongálót politikai szándék vezette. Kiderítették ugyanis, hogy egy kőszegi középiskola diákja volt a tettes, aki ittasan, pillanatnyi ötlettől vezérelve törte be az iroda ajtajának üvegét, majd néhány nap múlva - mérgében, mert még nem csináltatták meg az üveget - betört egy másik ablakot is.

Az egyik hétvégén a rendőrök egy vendéglátóipari egységből ittasan távozó és randalírozni kezdő társaságot számoltattak el, ennek során derült fény arra, hogy a csoport tagjai között van az iroda megrongálója is.

Szombathelyen a fiatalkorúak bírósága gyorsított eljárásban tárgyalta az ügyet, garázdaság és rongálás vétsége miatt mondta ki bűnösnek a fiút. Mivel büntetlen előéletű volt és még soha nem volt dolga a hatóságokkal, egy év időtartamra próbára bocsátották és elrendelték a pártfogói felügyeletét. A vádlott tudomásul vette az ítéletet.

A bírósági tárgyalás - amelyen a diák részletes beismerő vallomást tett - szintén azt erősítette meg, hogy az esetnek nem volt politikai vetülete - írta a lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását