2024. május 5. - Györgyi

Óvatos az enyingi polgármester

Enyingen nyugalom van - jelentette ki az MTI érdeklődésére kedden annak a mezőföldi kisvárosnak független polgármestere, ahol a veszprémi gyilkosság egyik gyanúsítottja és családja él, illetve lakott vasárnapig.
2009. február 10. kedd 20:36 - Hírextra
A településen élő romák egy része bosszútól, esetleges támadástól tartva, arra az időre, amíg a nemzetközileg körözött Sztojka Ivánt elfogják, családostól elköltözött, vagy gyermekeit és feleségét költöztette el távolabbi rokonokhoz a helységből - mondta Tóth Dezső.

A többség azonban a városban maradt, s a polgármester értesülése szerint mélyen elítéli a történteket, s őszintén sajnálja a szíven szúrt Marian Cozmát és a súlyosan megsebesített kézilabdásokat.

Az Enyingen élő 700 roma - a lakosság mintegy 10 százaléka - egyébként nehéz sorban él. Sokan munkanélküliek, segélyből, esetleg lomgyűjtésből, csigagyűjtésből tartják el a családjukat.
A kisváros és körzete egyébként is Fejér megye foglalkoztatási szempontból leghátrányosabb helyzetű térsége, ahol mindig magas a munkanélküliek aránya, különösen télen, amikor a Balaton környékén sincs munka.

A polgármester szerint ennek ellenére nagyobb bűncselekmények nincsenek a településen, a vagyon elleni bűncselekmények és a közlekedési kihágások a jellemzőek.

A körözött Sztojka Ivánt egyébként ismerte a városvezető, - a gyilkosság óta szökésben levő férfi abban a közös fenntartású iskolában tanult, ahol ő volt az igazgató -

Azt, hogy volt-e munkahelye, dolgozott-e valaha, valahol, Tóth Dezső nem tudja, de az köztudott, hogy a família jómódban élt. De ha igazak a azok a feltevések, hogy bűnözésből tartották fenn magukat, azt nem Enyingen tették - fogalmazott a polgármester.

Sztojka Ivánt egyébként két éve személyi szabadság megsértése miatt előzetes letartóztatásba helyezték a mezőszilasi Prikkel házaspár megölése ügyében, de kiderült, hogy ahhoz a bűntényhez nem volt köze. A hírek szerint a férfi családja a történtek után elmenekült a kisvárosból, de a szülei ott maradtak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását