2024. március 29. - Auguszta

Mégsem kap örökös eltiltást az edző

Tizenöt évre csökkentette a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hétfőn Emil Hochnak, az osztrák sífutó-válogatott volt edzőjének a büntetését, akit a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) tavaly februárban örökös eltiltással sújtott, miután vétkesnek találta a 2
2009. február 10. kedd 16:21 - Hírextra
A FIS annak idején a tiltólistán szereplő anyagok és eszközök birtoklásában és sportolók doppingolásának segítésében látta bizonyítottnak a szakember bűnösségét, és rajta kívül egy másik trénert, továbbá két versenyzőt is örökre eltiltott. A CAS mostani enyhítő döntését indokolva leszögezte, hogy "nem Emil Hoch a legfőbb felelős ebben a doppingügyben".

A nemzetközi szövetség az elmarasztalt négy emberhez képest másokat nem ítélt meg hasonló szigorral: az ügyben érintett hat osztrák sporttisztviselőt, így a csapatigazgató Markus Gandlert és az orvosi csoportot vezető Peter Baumgartlt bizonyítékok hiányában felmentette.

A botrány azt követően robbant ki a torinói játékokon, hogy az olasz rendőrség az osztrák küldöttségnél tartott házkutatás során egy halom doppingszert és vérátömlesztésre szolgáló eszközt talált.

Hoch, akit már korábban örökös eltiltással sújtott maga az osztrák síszövetség is, közvetlenül az olimpia után visszavonult. Tizenöt évre csökkentett büntetése 2007. szeptember 18-tól él.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását