2024. május 3. - Tímea, Irma

Volt már nemzeti megállapodás euró ügyben?

Már az Európai Unióhoz való csatlakozásunkkor megszületett a nemzeti megállapodás arról, hogy 2006-ban bevezetik Magyarországon az eurót - mondta Dávid Ibolya MDF-elnök az MTI-nek Gyurcsány Ferenc kormányfő keddi szavaira reagálva.
2009. február 10. kedd 16:25 - Hírextra
A miniszterelnök a Gazdasági és Szociális Tanács (GSZT) ülése utáni sajtótájékoztatón közölte: nemzeti megállapodás szükséges az euró bevezetéséhez, valamint az EU átlagánál gyorsabb gazdasági növekedés és a magasabb foglalkoztatottság eléréséhez Magyarországon. Az erre vonatkozó első javaslat a jövő hétre készül el Gyurcsány Ferenc szerint.

Dávid Ibolya az MTI-nek elmondta: ritka alkalom volt az elmúlt néhány ciklusban, hogy nemzeti megállapodás körvonalazódott volna a pártok és a gazdasági élet szereplői között, az euró 2006-os bevezetéséről azonban éppen ilyen konszenzus született.

Ezt a kitűzött időpontot azonban a szocialista párt és a kormány kétszer-háromszor módosította - mutatott rá a demokrata fórum elnöke. Hozzátette: az MDF 2004 óta kitartott amellett, hogy a legelső lehetséges időpontban be kell vezetni a közös pénzt.

Dávid Ibolya egyébként úgy vélekedett, hogy kormányzati munka címén hónapok óta a válságkezelés megtervezésének a megtervezése folyik. Immár a bejelentéseket is előre bejelenti a kormány, csak azért, hogy aznap is bejelenthessen valamit - fűzte hozzá.

Mint mondta, az október 15-i nemzeti csúcs óta nem született egy komoly válságkezelési terv, amelyet a kormánynak már hónapokkal ezelőtt le kellett volna tennie az asztalra.A kormányzat kommunikációs eszközként kezeli a válságot - összegzett az MDF elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását