2024. május 7. - Gizella

Elítélték a "váradi rémet"

Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla kedden hozott jogerős határozatában a "várdai rémként" ismertté vált Pápics Ferencet, amiért 2007 augusztusban és szeptemberben brutálisan megölt három idős embert Somogyjádon és V
2009. február 10. kedd 15:40 - Hírextra
A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Somogy Megyei Bíróság korábbi határozatát, és a 41 éves Pápics Ferencet nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölésben találta bűnösnek.

A bíró indoklása szerint mivel a férfi tetteit emberi mivoltából kivetkőzve, három védtelen idős ember sérelmére követte el, a "társadalom védelmében" szükséges volt kizárni őt a feltételes szabadlábra helyezés kedvezményéből.

A tényállás szerint a csavargó életmódot folytató Pápics Ferenc 2007. augusztus 21-én Somogyjádon szódásüveggel vert agyon egy 85 éves asszonyt, egy hónappal később pedig Várdán hasonló kegyetlenséggel végzett korábbi munkaadóival, egy házaspár 66 éves nő- és 70 éves férfitagjával.

Somogyjádi áldozatára azért támadt rá, mert rajtakapta, amikor a kamrájában élelmiszer után kutatott. A várdai asszonyt egy acélcsővel verte halálra, mert attól tartott, felfedezi, hogy a telkükön álló melléképületben húzta meg magát. Ezt követően kisebb értékek után kutatott a házban, ahol megborotválkozott, megfürdött, evett, és még a helyszínen volt, amikor a második áldozat férje hazaért. Őt sodrófával és baltanyéllel ütötte agyon.A vádlottat röviddel a várdai gyilkosság után elfogták a rendőrök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását