2024. május 5. - Györgyi

Egymillió Sztojkáért

Egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője annak, aki érdemi információval szolgál a veszprémi kézilabdások elleni bűncselekmény egyik gyanúsítottjának, Sztojka Ivánnak a tartózkodási helyéről - közöl
2009. február 10. kedd 15:33 - Hírextra
A rendőrség honlapján megjelent közlemény szerint a nemzetközi elfogatóparancs hatálya alatt álló harmadik gyanúsítottat, Sztojka Ivánt továbbra is nagy erőkkel keresik. Elfogására külön nyomozócsoport alakult, amelynek a tagjai minden állampolgári bejelentést ellenőriznek.

A közleményben megerősítették, hogy a vasárnap hajnalban elkövetett bűncselekménnyel három férfi gyanúsítható. Közülük kettőt nemzetközi elfogatóparancs alapján vasárnap éjjel Ausztriában az A2-es autópálya 133-as kilométerszelvényénél elfogta és őrizetbe vette az osztrák rendőrség, átadásuk hétfőn a nemzetközi jogszabályoknak megfelelően megkezdődött.

Az eljárási szabályok értelmében akkor, ha a gyanúsítottak ebbe beleegyeznek, egy héten belül Magyarországra kerülhetnek. A közlemény kitér arra is, hogy a tapasztalatok alapján az átadás beleegyezés hiányában is 30-60 napon belül megtörténhet.

Veszprémben vasárnap hajnalban két nagyobb társaság szórakozott, s az emeleti teremben tartózkodók közül többen szóváltásba kerültek a földszinti és az alagsori helyiségekben tartózkodó veszprémi kézilabdásokkal. A sportolók egyik társuk gyermekének a születését ünnepelték.
A szóváltást követően a veszprémi kézilabdacsapat és a román válogatott tagját, Marian Cozmát mellkasi szúrás érte. A 26 éves sportoló a kórházba szállítást követően meghalt. A segítségére siető horvát Ivan Pesicet hátulról vesén szúrták, a szerb Zarko Sesum pedig a bántalmazás következtében súlyos fej- és szemsérüléseket szenvedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását