2024. május 4. - Mónika, Flórián

Karateünnep Nyíregyházán

Látványos és kemény küzdelmek várhatóak attól a 91 magyar és 56 külföldi karatéstól, akik szombaton lépnek a küzdőtérbe a gas.hu Hungarian Open 2009 elnevezésű nemzetközi kyokushin karate bajnokságon - hangzott el az esemény nyíregyházi sajtótájékoztatójá
2009. február 9. hétfő 15:27 - Hírextra
A szabolcsi megyeszékhely Bujtosi Szabadidő Csarnoka második alkalommal ad otthont a kiemelt versenynek, amelyen 11 ország 147 versenyzője indul. Huszonkilenc hazai klub is leadta a nevezését - mondta Karmazin György, a verseny főszervezője, aki hozzátette: szakítva a hagyományokkal, nemcsak a rendező Magyar Kyokushin Karate Szervezet, hanem egyéb szervezetek versenyzői is a meghívottak közé tartoznak.

A magyar válogatott tagjai mellett grúz, horvát, orosz, román, svéd, cseh, litván, szerb és olasz versenyzők küzdenek majd - a verseny a részt vevő nemzetek többségének kvalifikációs viadal az április 4-i kijevi Európa-bajnokságra - mondta Karmazin György. A versenyen indulnak Európa legjobbjai, így tatamira lép a román Európa-bajnok Mariusu Ilas és az abszolút orosz bajnok, világranglista-vezető Roman Neszterenko is. A magyar válogatott tagjai közül többek közt Ábrahám Edit, Bartók Júlia és Szabó István küzd majd a helyezésekért.

A versenyszámok között szerepel a kata, vagyis a formagyakorlat és a kumite (küzdelem) is; a nyíregyházi verseny legjobbjai nemcsak az Európa-bajnokságon, hanem majd a júniusi szentpétervári Világkupán is képviselhetik országukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását