2024. április 29. - Péter

Fidesz: Gyurcsány iszik

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc nem érti a kisemberek mindennapi megélhetési gondjait, sőt újabb brutális megszorításokkal bünteti őket - mondta Kontur Pál, az ellenzéki párt munkás tagozatának elnöke szombaton sajtótájékoztatón Budapesten.
2009. február 7. szombat 12:04 - Hírextra
"A kocsmában is a cechet valakinek állni kell. Ő iszik, mi fizetünk" - fogalmazott a fideszes politikus.

Szerinte az az ember, aki naponta 235 ezer forintból él, lehetetlen, hogy bele tudjon gondolni a napi megélhetési gondokkal küzdő melósok, kisemberek sorsába. A fideszes politikus ezzel arra utalt, hogy a miniszterelnök a tavaly kapott 114 millió forintos osztalékát elköltötte.

Kontur Pál úgy vélte: míg a magyar munkások és a családok napról napra nehezebb helyzetben vannak, addig például Gyurcsány Ferenc vagy Szilvásy György nem érzik a válságot.

Szerinte Gyurcsány Ferenc a kisembert bünteti brutális megszorításokkal, hiszen tavaly kiderült, hogy elveszik a 13. havi bért, az idén pedig el akarják venni a 13. havi nyugdíjat, be akarják vezetni ingatlanadót, valamint lecsökkentenék a gyes és a gyed időtartamát, és emelnék az áfát is.

Hozzátette: Gyurcsány Ferenc nem tudja, mennyit jelenthet néhány tízezer forint elvesztése is az embereknek, amikor a magyar családok 88 százaléka "egy petákot" sem tud félretenni.

Hangsúlyozta: miközben a kormány milliárdos vagyonú üzletemberei magánemberként sikeresek, addig Magyarország sikertelenné vált, amióta ők kormányoznak.

Kérdésre válaszolva Kontur Pál az APEH-ban tavaly kifizetett 16,7 milliárd forint prémiumról azt mondta: ha valaki tisztességes munkát végez, akkor megérdemli a jutalmat. A probléma az, hogy miért nem kaphatnak a rendőrök, az óvónők, a tűzoltók, az ápolónők vagy a pedagógusok is, akik szintén jól végzik a munkájukat - tette hozzá.

Szerinte a kormány gondolkodására jellemző, hogy azt a szervezetet jutalmazza, amely a pénzt behatja az emberektől.

A Magyar Nemzet szombati számában írt arról, hogy tavaly összesen 16,7 milliárd forint prémiumot osztott szét az APEH 15.600 munkatárs között. A dolgozókat 400 ezer forinttól 4 millióig honorálták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

2009. február 7. 16:01
ghthjzjkuk
Pusiko
2009. február 7. 14:54
Igen, ezt papolom évek óta. Pártállástól függetlenül lesznek a politikusok évről-évre számottevően gazdagabbak. Vajon hogyan lehetséges, hogy elbírálják, átérezzék a régebben polgároknak nevezett (vagy középrétegnek...), mostanra már csak kisemberré avanzsáló családok gondját, baját, akik már ténylegesen nem tudják kifizetni az egyre dráguló közüzemi számlákat és - bárhogyan is szidják a nyugdíjasokat - nem egy közülük vagy eszik vagy lakik vagy kiváltja a gyógyszerét. Mert ugyan erőteljesen kommunikálja a kormányzat, hogy 'ISMÉT' csökkentették hányszáz gyógyszer árát, ezzel valahogyan még nem sikerült a patikában összeakadnom.
Na, mindegy. Egy a lényeg: nekem egy Szíjjártó (vagy akárki) ne keressen évi 50 millió forintot 3 lakással a háta mögött, nem beszélve a részére juttatott luxusautóról, amíg én és kb. 3 millió nyugdíjastársam nem tudjuk kifizetni a gázszámlát.
Remélem, T. Politikus asszonyok és urak, Önöknek is világos a kép! Mert elmondhatom világosabban is, de akkor kicsit vulgáris leszek. És az a mi köreinkben nem illő. Csak politikuskörökben.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását