2024. április 29. - Péter

Felmérik a pedagógusok munkaidejét

Megkezdődnek a héten az oktatási tárcával a pedagógusok munkaidejét és munkaterhelését összegző felmérésről szóló tárgyalások - közölte Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke hétfőn az MTI-vel.
2009. február 2. hétfő 17:50 - Hírextra
Kerpen Gábor kifejtette: az a céljuk, hogy váljon világossá és bizonyosodjon be, hogy a pedagógusok a szorgalmi időszak átlagában a munka törvénykönyvében szereplő heti 40 óránál többet dolgoznak, majd ezt követően csökkenjen a pedagógusok kötelező óraszáma vagy munkaköri feladata.

Hangsúlyozta: ez a felmérés független a Tárki-Tudok korábbi kutatásától, a lényeges különbség az, hogy a PDSZ által javasolt anyag mind az intézményben, mind pedig az azon kívül - a gyermekkel kapcsolatban végzett - összes tevékenység felmérését célozza.

A felmérés elkészítéséről Hiller István szakminiszterrel augusztusban állapodott meg a PDSZ.
Kerpen Gábor emlékeztetett arra is, hogy a tavalyi találkozón javasolták az Új Tudás program kiegészítését az osztályfőnöki pótlék emelése érdekében. Ez idén február 1-jétől hatályba is lép, bár mértéke - különösen annak minimuma tekintetében még nem elegendő a szakszervezet szerint.

Az érdekvédő kifejtette: mostantól a pótlék bruttó 7600 forinttól bruttó 20 ezer forintig terjedhet, de a kép nem ilyen szép, mert az OKM felmérései szerint az átlag nem lesz magasabb bruttó 8 ezer forintnál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását