2024. május 18. - Erik, Alexandra

A nép napja

Két időközi polgármester-választást és két népszavazást tartanak ma az ország négy településen. Szavazni valamennyi településen reggel hat órától este hétig lehet, a kampánycsend is eddig az időpontig, a szavazókörök bezárásáig van érvényben.
2009. február 1. vasárnap 09:33 - Hírextra
A Vas megyei Váton helyi népszavazás dönthet arról, hogy épülhet-e több mint 100 milliárd forintos beruházással teherszállító repülőgépek fogadására alkalmas nemzetközi repülőtér Vát és Porpác határában.

A szocializmusból megmaradt, de tavaly megváltoztatott utcanevek visszaállításáról tartanak helyi népszavazást Hosszúhetényben. A referendum akkor lesz érvényes, ha azon a szavazók több mint a fele részt vesz.

A Pest megyei Tahitótfaluban időközi polgármester-választást tartanak, mert az eddigi polgármester betegség miatt még tavaly októberben lemondott posztjáról. A Fejér megyei Etyeken szintén polgármester választanak, mert itt is lemondott a városvezető tavaly októberben.

A törvény szerint a polgármester-választáson az a jelölt nyer, aki a szavazók létszámától függetlenül akár csak eggyel is több szavazatot kap a riválisánál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását