2024. május 2. - Zsigmond

Mexikó is versenybe száll

Mexikó péntek este hivatalosan jelezte a nemzetközi szövetségnek (FIFA) a 2018-as vagy a 2022-es labdarúgó-világbajnokság megrendezésére irányuló szándékát. A közép-amerikai ország korábban 1970-ben és 1986-ban adott otthont a vb-nek.
2009. január 31. szombat 13:25 - Hírextra
Mexikó mellett mostanáig Japán, Indonézia, Anglia, Katar, valamint Belgium és Hollandia, illetve Spanyolország és Portugália együttesen tett hasonló konkrét lépést, míg Kína, az Egyesült Államok, Oroszország, Ausztrália és Kanada egyelőre csak érdeklődését fejezte ki.

A FIFA hétfőig várja a hivatalos jelentkezéseket. A lehetséges vb-házigazdáknak vállalniuk kell, hogy az aranyéremről döntő mérkőzést legalább 80 ezer néző befogadására alkalmas arénában bonyolítják le, és a többi találkozót is minimum 40 ezres stadionokban rendezik, ez utóbbiakból tizenkettővel kell rendelkeznie a vendéglátónak.

A két torna helyszínéről 2010 decemberében határoz a FIFA végrehajtó bizottsága.
A belga-holland és a spanyol-portugál pályázat esélyeit ronthatja, hogy pénteken Joseph Blatter FIFA-elnök közölte: ellenzi több ország együttes kandidálását.

"Amíg vannak egyéni jelentkezők, addig nem fogadjuk el a közös beadványokat" - szögezte le a svájci sportdiplomata.

A belgák illetékese csak annyit fűzött hozzá: eddig is sok mindent hallottak már Blattertől, akitől ezután is számítani lehet hasonló kijelentésekre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását