2024. május 5. - Györgyi

Idén megéri férjhez menni

Minden nő álma, hogy legalább egyszer az oltár előtt állhasson, hófehér ruhában, és könnyekig meghatódva hozzá mehessen élete szerelméhez. Persze nem csak erről szól ez a ceremónia, az egyik legfontosabb esemény a menyasszonyi ruha gondos kiválasztása.
2009. január 31. szombat 09:17 - Kővári Adrienn
Ha nem is az oltár előtt esküszünk örök hűséget, és, ha nem is egyszer állunk ki az emberek szeme elé, akkor is a ruha az, ami a legfontosabb része az esküvői ceremóniának egy nő számára. Nem mindegy, hogy miben vonulunk ki a násznép elé, ezért a ruha választása a legfontosabb tényező ebben a fehér álomban.

A ruhának mindig a menyasszony egyéniségét kell tükröznie, de szerencsénkre manapság rengeteg féle esküvői ruha közül tudunk választani. A tervezők mindig is elkényeztettek minket a különleges kreációikkal, és ez idén sem lesz másképp.

A 2009-es trendek

Az esküvői divat az évtizedek alatt rengeteget változott, és az évek alatt egyre bonyolultabbá váltak. 2009 szerencsére rengeteg újdonságot tartogat a számunkra, a tervezők szeretnének nekünk segíteni, hogy mindenki megtalálhassa a magának tetsző ruhakölteményt.

Ha valaki az egyszerűbb szabású ruhákat kedveli, az örülhet, mert még mindig divatosak az egyszerű szabású, A-vonalú ruhák, de ezeket is fel lelet dobni gyöngyökkel, vagy csipkével. Ha a ruha alja egy kicsit fodros, már is különlegesebbnek tűnik, de egy masnival is könnyen feldobhatjuk derék tájt. A hímzések idén is divatosak, ezek mind érdekesebbé tehetnek egy kevésbé extrém ruhát. Ha a hímzés még kicsit színes is, mondjuk halvány rózsaszín, akkor még varázslatosabbá tehetjük magunkat.

Aki az extrémebb, különlegesebb darabokat kedveli, az idén mindenképp menjen férjhez. A nőies darabok hódítanak, a hatalmas abroncsos szoknyák, amik fodrokkal és masnikkal vannak díszítve. Ez egy átvezető is lehet az egyszerű és az extrém ruhák között, mert a felső rész sokszor csak egy pánt nélküli felső, viszont a szoknya már ennél különlegesebb is lehet.

Idén már nem csak a fehér szín a trendi, hanem a különféle színek is. A halvány rózsaszín, a baba kék, de akár a zöldes árnyalatok is divatosak. Akár az egész ruha pompázhat ezekben az élénk színekben, de ez csak a merészebb embereknek ajánlott. A színek az esküvő egész hangulatát meghatározhatják. Ha fehérben vagyunk, akkor minden romantikus, viszont, ha színesben, mondjuk vörösben lépünk az oltár elé, akkor a hangulat sokkal izgatottabb, dinamikusabb lesz. Már csak arra kell vigyázni, hogy aznap senki más se viseljen vörös ruhát.

Feketében az oltár előtt

A fekete esküvői ruha még 2007-ben jött be a divatba, 2008-ban kiteljesedett, s most még mindig trendi. Egy hófehér ruhát ízlésesen fel lehet dobni egy fekete masnival, vagy esetleg egy fekete csipkével, ami beborítja a szoknyát, de a fekete tüll is végtelenül elegáns, ha kikandikál a fehér fodrok alól. A fekete kiegészítők is divatosak az idén, a fekete masnik, rózsák, szalagok nélkülözhetetlen kellékei egy szokatlanabb esküvői ruhának. Sokaknak merésznek tűnhetnek ezek az összeállítások, és nem érthetik, hogy valaki miért akar feketében az oltár elé állni, de valójában ezek nagyon modern összhatást keltenek, és a nőiességet kihangsúlyozzák.

Oscar de la Renta, 2009. tavaszi trendjének a szuper mini esküvői ruhákat szánja. Többé nem illetlen a női lábat megmutatni egy esküvőn, ezért a tervezők szeretnék, ha a fiatal lányok bátran vennének fel mini esküvői ruhákat. Kihangsúlyozzák a női test szépségét, és nagyon különlegesnek számítanak, mert nem sokan szoktak rövid ruhában házasodni. Még mindig sokan kedvelik, ha a karok, és a vállak szabadon vannak, hiszen ezek is a nőiességet hangsúlyozzák ki, de idén divatosak az egyvállú ruhák is.

Egy nő életében el kell legalább egyszer jönnie a nagy napnak, amikor fehér ruhába bújhat, vagy akár színesbe. Idén szerencsére minden megengedett, 2009-ben házasodni tehát nagyon trendi, mert a tervezők elkápráztatnak minket extravagáns ruháikkal is, viszont aki az egyszerűbb szabásokat kedveli, az is örülhet. Mindezek mellett már csak egy vőlegényt kell találni, s már is rohanhatunk az esküvői szalonok hívogató ruhái közé.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását